U molitvi i pjesmi u Međugorju dočekana Nova 2016. godina

U Međugorju su u molitvi i pjesmi novu, 2016. godinu, osim župljana, dočekale i tisuće hodočasnika iz cijeloga svijeta, i to skupine iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Ukrajine, Koreje, SAD-a, Češke, Francuske, Poljske, Italije, Španjolske, Mađarske i Slovačke.

Uz njih, na molitvu se slilo i mnoštvo mladih iz Hrvatske i BiH.  Večernju svetu misu zahvalnicu za 2015.  godinu, u četvrtak 31. prosinca u međugorskoj župnoj crkvi, u 18 sati predslavio je fra Dragan Ružić, u koncelebraciji s 42 svećenika. Bila je to zahvala za sve dobro koje je Gospodin u ovoj godini po Kraljici mira udijelio međugorskoj župi.

Sat vremena prije molila se krunica koju je predmolio fra Dragan Bolčić. Nakon sv. mise, članovi zajednice Cenacolo uprizorili su žive jaslice na prostoru ispred crkve. Molitveni doček nove godine započeo je bdjenjem u 22 sata, kojeg je predvodio fra Stanko Ćosić. A svetu misu koja je slavljena na prelasku iz stare u novu godinu predvodio je fra Vjeko Milićević u koncelebraciji više od 80 svećenika.

Crkva sv. Jakova, prostor oko crkve, ispred vanjskoga oltara te velika dvorana bili su ispunjeni mnoštvom koje je radosno molilo i slavilo Boga. Cjelokupan program uživo je prenosila i radiopostaja „Mir” Međugorje. Doček Nove godine u župi Međugorje pokrenuo je 1988. godine pok. fra Slavko Barbarić. Od tada, iz godine u godinu sve je veći broj hodočasnika koji se odlučuju dočekati novu godinu na drugačiji način, u molitvi i slavljenju Gospodina.