Uočnica 36. obljetnice Gosipinih ukazanja

Na uočnicu Gospinih ukazanja u Međugorju, u subotu, 24. lipnja, osim hodočasnika iz BiH i Hrvatske, hodočastile su skupine iz mnogih država svijeta. Sv. mise na hrvatskom jeziku slavljene su u 7, 8, 11 i 19 sati.

Mise su slavljene i na jezicima inozemnih hodočasnika.

Večernju svetu misu na uočnicu Gospinih ukazanja u Međugorju na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova predslavio je, u koncelebraciji 151-og svećenika, fra Mate Dragičević. 

Misno je slavlje uveličao veliki zbor „Kraljice mira“ pod ravnanjem s. Irene Azinović.

Propovijed fra Mate Dragićevića na uočnicu 36. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju

Danas je sveti Ivan Krstitelj i uočnica je godišnjice Gospinih ukazanja. Ivan i Gospa su jako povezani. Povezuje ih Isus. Nadalje, Ivan i Marija su rođaci. I Ivan i Marija su čudesno začeti od roditelja staraca, Ivanovo rođenje navijestio je anđeo, a i Marija je susrela Anđela. Ivan i Marija susreli su se još dok ga je majka nosila u utrobi, a Marija trudna posjećivala svoju rodicu Elizabetu. Tako se brinula i o Ivanu i o njegovoj majci. Marija je rodila Isusa, a Ivan je išao pred njim. Oboje imaju izvanredne uloge u Božjem planu spasenja. A i ovdje u Međugorju jako su nam blizu. Zato je vrlo simbolično da je Ivandan uočnica Gospinih ukazanja. Ivan je preteča velikih događanja.