Uočnica 37. obljetnice Gosipinih ukazanja

Na uočnicu Gospinih ukazanja u Međugorju, u nedjelju, 24. lipnja, osim hodočasnika iz BiH i Hrvatske, hodočastile su skupine iz mnogih država svijeta. Sv. mise na hrvatskom jeziku slavljene su u 7, 8, 11 i 19 sati.

Mise su slavljene i na jezicima inozemnih hodočasnika.

Večernju svetu misu na uočnicu Gospinih ukazanja u Međugorju na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova predslavio je, u međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Raspored svetih misa na 37. obljetnicu Gospinih ukazanja

Misno je slavlje uveličao veliki zbor „Kraljice mira“ pod ravnanjem s. Irene Azinović.

Danas je sveti Ivan Krstitelj i uočnica je godišnjice Gospinih ukazanja. Ivan i Gospa su jako povezani. Povezuje ih Isus. Nadalje, Ivan i Marija su rođaci. I Ivan i Marija su čudesno začeti od roditelja staraca, Ivanovo rođenje navijestio je anđeo, a i Marija je susrela Anđela. Ivan i Marija susreli su se još dok ga je majka nosila u utrobi, a Marija trudna posjećivala svoju rodicu Elizabetu. Tako se brinula i o Ivanu i o njegovoj majci. Marija je rodila Isusa, a Ivan je išao pred njim. Oboje imaju izvanredne uloge u Božjem planu spasenja. A i ovdje u Međugorju jako su nam blizu. Zato je vrlo simbolično da je Ivandan uočnica Gospinih ukazanja. Ivan je preteča velikih događanja. Kako je to izgledalo danas u Međugorju pogledajte u nastavku: