Uočnica ukazanja i Hodnja mira

Dani pred nama su posebno značajni za župu sv. Jakova u Međugorju, pa se stoga posebno i obilježavaju!

Iz povijesti: Kako je nastala Hodnja mira?

Iz povijesti: Kako je nastala Hodnja mira?

Hodnja mira je molitveni hod od Humca do Međugorja, nastao 1992. godine.

Uočnica ukazanja, svetkovina Rođenja svetog Ivana Krstitelja, kada su djeca vidioci zapravo prvi puta vidjeli Gospu na Brdu Ukazanja, pada u srijedu 24. lipnja i svete mise u župnoj crkvi su kao i nedjeljom u 8, 11 i 19 sati.

Nakon večernje svete Mise (od 20,00 – 21,00 sat) uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje će se nastaviti u tišini do 6,00 sati ujutro.

U srijedu, 24. lipnja jei HODNJA MIRA, koja je prvi puta održana u ratno vrijeme 1992. godine a pokrenuo ju je njemac Hubert Liebherr – sa glavnom nakonom da se moli za MIR!

Kao i svake godine, Hodnja polazi ujutro u 6,00 sati ispred samostana Svetog Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu u Međugorju predviđen je oko 10,00 sati.

Iz međugorskog župnog ureda pozivaju sve župljane i hodočasnike, posebno mlađe da se pridruže ovoj molitvi za MIR.

Također pozivaju stanovništvo pokraj puta da po lijepom starom običaju i ove godine sudionicima Hodnje mira nude osvježenje kad naiđu pokraj njihovih kuća - od Podmiletine glavnom cestom prema župnoj crkvi.

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (22. - 28. lipnja)

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (22. - 28. lipnja)

U najnovijem župnom listiću crkve sv. Jakova u Međugorju za tjedan od ponedjeljka 22. lipnja do nedjelje 28. lipnja 2020. možete pročitati najnovije župne...

Paula Tomić/medjugorje-info.com