Započeo 22. međunarodni seminar za svećenike u Međugorju

U ponedjeljak, 3. 07. 2017. registracijom sudionika i večernjim molitveno-liturgijskim programom u župi, započeo je ovogodišnji 22. međunarodni seminar za svećenike.

Program seminara koji traje do subote 8. 07. i koji će završiti zajedničkom svetom Misom u 12,00 sati, pratit će oko 250 sudionika iz 28 zemalja (Engleska, Irska, Južnoafrička Republika, Srbija, Mađarska, Italija, Rumunjska, Slovenija, Španjolska, Meksiko, Peru, Poljska, Albanija, Slovačka, Austrija, Švicarska, Francuska, Le Reunion, Kongo, Togo, Benin, Obala Bjelokosti, Litva, Ukrajina, BiH i Hrvatska).

Lijepo je vidjeti kako se radi o velikom broju mladih svećenika kao i svećeničkih kandidata, a kao i do sada brojčano prednjače svećenici iz Ukrajine, Slovačke, Poljske, ali i Hrvatske. Primjetan broj hrvatskih svećenika došao je iz Euharistijske zajednice „Srca Isusova i Marijina“ koju je osnovao don Josip Radić iz zadarske nadbiskupije. Njihova lica i njihove riječi svjedoče koliko su sretni što mogu biti ovdje okupljeni u bratskom zajedništvu oko svoje nebeske Majke, čiju ljubav i zaštitu posebno ovdje u Međugorju osjećaju. Također skoro svi svjedoče kako im je ovaj seminar baš zbog posebne Marijine blizine, mira i milosti koje ovdje osjećaju preko molitve, Euharistije, a na poseban način preko iskustva „živoga Isusa“ u sakramentu ispovijedi, postao prava i neophodna duhovna hrana bez koje im postaje teško živjeti svoje svećeničko poslanje.

Predavač na seminaru je don Ivan Filipović, svećenik koji djeluje pri zajednici Cenacolo, i on ih neće, kao što je i sam rekao, gnjaviti nekim visokim teološkim naukom niti savjetima, jer to prisutni svećenici ionako znaju, nego će im probati preko vlastitog životnog iskustva obraćenja i življenja svećeničkog poziva, pomoći da u ovim danima svatko od sudionika obnovi onaj svoj prvotni svećenički poziv i odgovor: „Evo me Gospodine!“ kako bi s novim žarom i milošću mogao raditi na „njivi Gospodnjoj“ na kojoj je žetva velika, a svetih poslanika sve manje.
Pozivamo i sve vas, drage čitatelje stranice Medjugorje – info.com da naše svećenike svojim molitvama pratite i zagovarate kako bi Duh Sveti mogao obilno obnoviti svetost u njihovim srcima, a onda preko njih i u Crkvi.