Započeo je IV. Međunarodni susret osoba sa invaliditetom u Međugorju!

Jučerašnjim dolaskom preko 1700 sudionika iz 9 zemalja Europe, te besplatnim smještajem kod župljana Međugorja, započeo je IV. Međunarodni susret osoba sa invaliditetom u Međugorju, a danas je nastavljen bogatim programom u Svetištu Kraljice Mira.

Jutros u 09:00h je započelo okupljanje svih sudionika na vanjskom oltaru crkve Svetog Jakova, gdje je bilo i pojedinačno predstavljanje svih država, to jest mjesta iz kojih dolaze.

Ovogodišnji susret je dosad najbrojniji sa preko 1700 sudionika iz Latvije, Ukrajine, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke, Poljske, Italije i Bosne i Hercegovine. Glavni organizator je Udruga „Susret“ iz Čitluka u suradnji sa Župnim uredom Međugorje i „Majčinim selom“, a župljani župe Međugorje i ove godine darivaju hodočasnicima besplatan smještaj i hranu. Današnji program nastavlja se svjedočanstvima sa prošlogodišneg susreta, glazbenim radionicama u Majčinom Selu, te molitvom križnog puta.

Molitva križnog puta za osobe sa invaliditetom će biti na prostoru iza zajednice "Milosrdni Otac", dok molitva križnog puta za roditelje i prijatelje će biti na Križevcu u 16:00 sati. Sutra ujutru će također biti glazbena, kreativna i sportska terapija, ona će biti za nepokretne, a svi pokretni će moći ići na zajedničku molitvu kod Gospinog kipa na Brdu Ukazanja u Bijakovićima.

Dok poslijepodnevni program bit će sažet svjedočanstvima i predavanjima, i naravno na kraju svakog dana susreta služit će se večernja sveta Misa u 19:00 sati, a molitva Krunice bit će u 18:00 sati.