Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju

U idući petak nemamo organiziranu molitvu križnog puta. (Mladifest) Svete mise u iduću nedjelju su po redovitom nedjeljnom
rasporedu; župna crkva 7, 8, 11 i 19 sati, a u područnim crkvama u Miletini, Vionici i Šurmancima u 9 sati.

MLADIFEST
Sutra, 1. kolovoza, večernjim molitvenim programom započinje 33. Međunarodni molitveni susret mladih – MLADIFEST i traje do 6. kolovoza. Geslo susreta je: „Učite od mene i naći ćete mir“ Mt 11, 28 – 30. Na programu su kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje. Za vrijeme Festivala nema svetih misa na stranim jezicima, osim u nedjelju. Sveta misa je samo na hrvatskom jeziku u 7:30h.

PORCIJUNKULSKI OPROST
U utorak, 2. kolovoza, je blagdan Gospe od Anđela. Toga dana može se dobiti potpuni tzv. „poricijunkulski„ oprost u franjevačkim crkvama i oratorijima, te u svim bazilikama, svetištima i župnim crkvama. Potrebno je pohoditi crkvu i u njoj izmoliti Oče naš i Vjerovanje, pristupiti sakramentu sv. ispovijedi (ako je potrebno), pričestiti se, te moliti na nakanu Svetoga Oca Pape. Oprost se može dobiti samo jedanput i to: od podneva prethodnoga dana do ponoći dotičnoga dana. Riječ je o oprostu koji je sv. Franjo Asiški dobio od sv. Oca Pape.

Župni list pogledajte OVDJE.