Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju

Iznimno ove godine, zbog svetkovine Presvetog Srca Isusova koja je 24. lipnja, u četvrtak, 23. lipnja, naše biskupije slave svetkovinu ROĐENJA SVETOG IVANA KRSTITELJA.

Svete Mise su samo u Župnoj crkvi u 7:30, 11 i 19 sati

Molitveni program na Uočnicu, petak 24. lipnja
U petak 24. lipnja je svetkovina Presvetog Srca Isusova, ujedno i Uočnica. Svete mise u Župnoj crkvi su u 8, 11 i 19 sati koju će predslaviti fra Ljubo Kurtović, župnik na Humcu.

Nakon večernje svete Mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje će se nastaviti u tišini do 6 sati ujutro.

HODNJA MIRA – U petak, 24. lipnja je Hodnja mira. Kao i svake godine, Hodnja mira polazi ujutro u 6 sati ispred samostana svetog Ante na Humcu. Dolazak pred Župnu crkvu predviđen je oko 10 sati. Pozivaju se stoga svi Župljani i hodočasnici, posebno mladi da se pridruže molitvi za MIR.

Lijep je običaj da župliani sudionicima Hodnje mira nude osvježenje kad naiđu pokraj kuća - od Podmiletine glavnom cestom prema Župnoj crkvi.

Molitveni program na obljetnicu, 25. lipnja
U subotu 25. lipnja je 41. OBLJETNICA GOSPINIH UKAZANJA.

Svete Mise na hrvatskom jeziku su u 6, 7, 8, 9, 11 sati i središnja svečana sveta misa u 19 sati koju će predslaviti novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

Na godišnjicu ukazanja, 25. lipnja održati će se kao i prošle godine procesija s Podbrda - mjesta gdie se Gospa prvi put ukazala - do crkve sv. Jakova u Međugorju. Procesija će s Podbrda krenuti u 16:30 sati kako bi sudionici došli do Župne crkve prije početka večernjeg molitvenog programa.

Zatim na prostoru vanjskog oltara nakon molitve krunice procesijom s Gospinim kipom u 19 sati započinje središnje euharistijsko slavlje. Kao i svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro.