„LJUBI ME ONAKAV KAKAV JESI“

Dragi hodočasnici, donosimo vam jednu lijepu i poznatu molitvu:

Isusove poticajne riječi za dušu:

Poznajem tvoju bijedu, borbe i trpljenja tvoje duše, nedostatke i slabosti tvoga tijela; poznajem tvoje strahove, tvoje grijehe pa ipak ti kažem: 'Daj mi svoje srce, voli me takav kakav jesi!'

Ako budeš čekao da postaneš kao anđeo da bi se prepustio ljubavi, nikada nećeš voljeti.

Iako si nepostojan u vršenju dužnosti i vrlina, iako često padaš u one mane koje bi želio više ne počiniti, neću ti dopustiti da me ne voliš.

Voli me takav kakav jesi.

U bilo kojem trenutku bilo koje situacije da se nalaziš, u gorljivosti ili suhoći, u vjernosti ili nevjernosti, voli me ... takav kakav jesi.

Želim ljubav tvog siromašnog srca; ako budeš čekao da postaneš savršen, nikad me nećeš voljeti.

Ne bih li od svakoga zrna pijeska mogao učiniti blistavi serafin čistoće, plemenitosti i ljubavi? Nisam li Svemogući? A ako volim ni u čemu ostavljati ta divna bića i preferiram jadnu ljubav tvoga srca, nisam li ja gospodar svoje ljubavi?

Sine moj, dopusti da te volim. Želim tvoje srce.

Naravno, s vremenom te želim promijeniti, ali za sada te volim takvog kakav jesti... i želim da i ti učiniš isto; želim vidjeti kako se iz najdubljih slojeva bijede uzdiže ljubav.

Volim u tebi i tvoju slabost, volim ljubav siromašnih i jadnih; želim da se iz dronjaka uzdigne glasan krik: 'Isuse, volim te!'.

Samo želim pjesmu tvog srca, ne treba mi ni tvoje znanje ni tvoj talent. Samo do jednoga mi je stalo: vidjeti te da stvari radiš s ljubavlju!

Nisu tvoje vrline te koje ja želim; ako ti ih dam, toliko si slab da bi odmah nahranile tvoje samoljublje; ne brini se zbog toga. Mogao sam te predodrediti za velike stvari; ne, bit ćeš beskorisni sluga; uzet ću ti čak i ono malo što imaš... jer sam te stvorio samo iz ljubavi.

Danas stojim pred vratima tvog srca poput prosjaka, ja Kralj kraljeva! Kucam i čekam; požuri se otvoriti. Ne navezuj se na svoju bijedu; kad bi savršeno znao svoju nedostatnost, umro bi od boli. Ono što bi mi ranilo srce bilo bi da vidim kako sumnjaš u mene i kako ti nedostaje povjerenja u mene.

Želim da razmišljaš o meni svaki sat dana i noći; Želim da činiš i najneznačajnije djelo samo zbog ljubavi. Računam na tebe da ćeš me obradovati.

Ne brini se zbog toga što nemaš vrlina; dat ću ti svoje.

Kad budeš morao trpjeti, dat ću ti snage. Dao si mi ljubav, pružit ću ti sposobnost ljubavi puno više od onoga o čemu si sanjao.

Označeno u