MOLITVA - Petak 1. tjedan došašća

Bog na prvom mjestu

Bog ne traži od nas više nego što mu možemo dati, ali on želi od nas najbolje što možemo. U Starom Zavjetu su ljudi prinoseći žrtve Bogu, žrtvovali najbolje od onog što su imali. Bog nije prihvaćao žrtvu koja je bila drugorazredna ili s manom. Ako Bogu dajemo samo mrvice zbog straha pred njim, ako je naše služenje njemu nama samo dodatna briga, trebamo dobro razmisliti ne osjećamo li tu brigu baš zato što dajemo samo mrvice.

Počnimo tako što ćemo Boga staviti na prvo mjesto u svojem srcu. Kad je Bog prvi u našem srcu, onda je prvi i u životu, onda je naš cijeli život radosno služenje. Iz ljubavi prema Bogu proizlazi i ljubav prema sebi i prema bližnjima, no ljubav prema Bogu je ipak na prvom mjestu.

Prvo mjesto se ne može dijeliti. Zdravlje, novac, televizija, vlast, druženje s prijateljima; ništa nije toliko važno kao biti s Bogom. To ne znači biti Božji fanatik, već suprotno: blag, strpljiv i ponizan. Fanatici su nestrpljivi i arogantni. Kako bismo stavili Boga na prvo mjestu u našem životu možemo si dati zadatak čitati Bibliju, sudjelovati u životu svoje župne zajednice, a posebno kod euharistijskog stola, a svoju molitvu obavljati redovito i ustrajno.

Moliti kroz došašće: dan 6 – Luka 21,34

Luka 21,34 – Pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj Dan.

Za meditaciju:

Ništa previše nije dobro. Poznato je da je za zdrav život potrebna umjerenost i disciplina. Ova nam rečenica otkriva da u umjerenosti lakše i jasnije vidimo Božji plan i njegovo ostvarenje. Razmisli o stvarima kojih se ne možeš zasititi i o svojim ovisnostima. Omogućuju li ti one da živiš po Božjim zapovijedima ili te odvajaju od njega?

Molitva:

Ljubazni Bože stvorio sam si prepreke koje mi priječe vidjeti tebe. Daj mi snage da ih nadiđem i uzdižem se sve bliže k tebi. Amen.
Gospodine, probudi svoju moć i dođi; zbog grijeha prijeti nam propast: ti nas oslobodi i spasi! Koji živiš i kraljuješ s Bogom Ocem u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

Označeno u