MOLITVA - Ponedjeljak 3. tjedna došašća

Zaslužio si odmor

Odmori se danas. Zašto ne? Ako si ovih dana bio vrijedan i ustrajan u svojim zadaćama, priušti si jedno vrijeme odmora. Nemoguće je bez prestanka bilo što raditi. Kao što je nemoguće stalno udisati zrak bez izdisanja, tako je nemoguće živjeti u stalnom pokretu i aktivnosti.

Istina, pred čovjekom su mnogi i premnogi zahtjevi kojima treba izaći ususret, no smisao života nije u ispunjavanju zahtjeva koliko u otkrivaju životne radosti. Tu radost može se osjetiti u radu, ali život nam nudi mnogo više od samog rada. Život nam nudi spavanje i san za odmor i obnavljanje tjelesne snage, zabavne igre za razonodu, prirodu za otkrivanje životnih procesa i zakonitosti po kojima sve funkcionira.

Barem na čas zastani i divi se čudima i ljepoti svijeta oko sebe. Primijeti malene pojedinosti oko sebe koje iskaču iz običnosti, primijeti boje koje prevladavaju u tvojem ambijentu, osluhni zvukove koji do tebe dopiru, svjesno dodiruj stvari. Pronađi danas barem koju minutu za šetnju ili pogledaj u nebo. Kako je sve veličanstveno stvoreno! Kroz odmor i opuštanje moguće je potpunije iskusiti život.

Moliti kroz došašće: dan 16 – Sefanija 3,16-17

Sefanija 3,16-17 – U onaj dan reći će se Jeruzalemu: "Ne boj se, Sione! Neka ti ne klonu ruke! Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni spasitelj!"

Za meditaciju:

Ako je život borba, onda je Bog snažni saveznik. Ako je život igra, onda je Bog iskusan suigrač. S njime na tvojoj strani i s njime u tvojoj momčadi pobjeda je zagarantirana. No bitno je staviti se na njegovu stranu. Kada to učiniš tada idi samo naprijed, snažno i hrabro jer Bog je s tobom. U ovoj molitvi možeš pokušati stisnuti šake i raširiti ih što više možeš iznad glave kao u znak pobjede. I taj pokret ruku može biti dio molitve koji ti može vratiti pouzdanje u Božju snagu.

Molitva:

Blagotvorni Bože zahvaljujem ti na svojim rukama kojima ti mogu služiti na različite načine. Gospodine, prikloni uho našoj molitvi i rasvijetli tmine našega srca milosnim dolaskom svoga Sina! Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

Označeno u