MOLITVA - Srijeda 3. tjedna došašća

Radi našega spasenja

Jeste li kad ovako razmišljali: Bog nije htio ostati samo Bog. Zato je stvorio čovjeka, koji ga je spreman primiti. Zato čovjek postiže svoj potpuni smisao tek kad postane Božja posuda, tj. onaj koji će se dati ispuniti Bogom. Moguće da ste se koji put zapitali zašto uopće Božić, zašto je Bog postao čovjek. Tim nevjerojatnim činom Bog nam pokazuje za što je sve sposoban. Može sam sebe učiniti posve drugim: čovjekom kao što smo mi, ne prestajući biti Bog.

Evo nekoliko razloga zašto Božić?

a) Da nas spasi pomirujući nas s Bogom: - Radi nas ljudi i radi našeg spasenja sišao je s nebesa i utjelovio se.

b) Da bismo spoznali ljubav Božju - U ovom se očitovala ljubav Božja u nama: Bog je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. (Iv 3, 16)

c) Da nam bude uzor - Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio. (Iv 15, 12)

d) Da postanemo zajedničari Božanske naravi - On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom. (Fil 2, 5-8)

Moliti kroz došašće: dan 18 – Izaija 12,2-3

Izaija 12,2-3 – Evo, Bog je spasenje moje, uzdam se, ne bojim se više, jer je Jahve snaga moja i pjesma, on je moje spasenje. I s radošću ćete crpsti vodu iz izvora spasenja.

Za meditaciju:

Za ovu molitvu dobro je sjetiti se trenutka kada si bio jako žedan, možda čak na rubu dehidriranosti. Kada si došao do vode, osjetio si kako ti se tijelo na očigled oporavlja. I u ovoj molitvi smiješ popiti vode posvješćujući si kako te ona krijepi i razmišljajući kako je to lijepa metafora spasenja koje nam je potrebno kao voda žednoj osobi.

Molitva:

Bože stvoritelju, hvala ti za svaku duhovnu okrjepu kojom sitiš žeđ moje duše. Amen. Svemogući Bože, daj da nam skori blagdani tvoga Sina budu izvor snage u sadašnjem životu i predokus vječne sreće. Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

Označeno u