Molitva svetom Paškalu

Slavimo Te i hvalimo, Oče nebeski, stvoritelju svega, što si ovo sakrio od umnih i mudrih, a objavio malenima.

Slavimo Te i hvalimo u sv. Paškalu, kojega su krasile sve krjeposti: ljubav i dobrota, skromnost i poniznost, velika pobožnost prema Euharistiji i Mariji, potpuna predanost Bogu i strpljivost, posvemašnja vjernost Bogu u svemu. Ti si bio pravi uzor kršćanskoga života - dubokog pouzdanja i povjerenja u Boga. Izgarao si od brige i skrbi za siromašne i osobe u potrebi.

Svi su te cijenili zbog dobrote i pobožnosti, posebice poglavari, te su ti ponudili da postaneš svećenik, ali si tu ponudu iz poniznosti odbio. Želio si ostati ponizan i jednostavan časni brat. Želio si biti skroman i u svijetu nepoznat, i držao si se nevrijednim. Vjerno si služio Gospodinu i svojoj braći u samostanima. Što si se više skrivao, tim su se tvoje krjeposti i svetost sve više otkrivale.

Žarko Te molimo, zagovaraj nas i moli za nas, da nas Gospodin prožme snagom svoga Duha i plamenom svoje neizmjerne ljubavi kako bi i mi otvorena i spremna srca odgovorili na svaki poticaj Božje milosti.

Ponizno molimo: moli za nas i s nama kako bi Trojedini Bog pohodio svojom milošću svaki naš dom, obitelj i sve one koji te trebaju.
Neka pohodi sve koji boluju i pate na duši i tijelu. Neka pronađe sve one koji su izgubljeni i lutaju da se vrate u očinsku kuću.
Neka okrijepi sve umorne i opterećene raznim nedaćama, odmori ih i utješi!
Neka blagoslovi našu djecu i mlade i neka ukloni od njih sve napasti i opasnosti!
Pripravi svojom milošću naša srca, da sjeme Tvoje riječi padne na plodno tlo!
Daj da se spremno odazivamo Tvojem pozivu i da iskoristimo ove dane spasenja.
Zagovorom sv. Paškala i svetoga Ante iskorijeni iz našega naroda bogohulnu psovku - nevjeru, nemoralnost i sve grijehe - koji razaraju zdravlje duše i tijela.
Neka se, dobri Bože, sveti Tvoje ime u svakome od nas! Isuse, proslavi se u svakome od nas! Neka Tvoje kraljevstvo mira i ljubavi, radosti i sreće dođe u naše obitelji, u naš narod.
Nebeska Majko Marijo, moćna zagovornice, moli za nas da radosno služimo Bogu na zemlji u očekivanju vječne sreće na nebu.
Sveti Paškale, sveti Ante i sveti Franjo molite za nas i izmolite nam spas!

Ako želite još divnih molitava, kliknite OVDJE