MOLITVA - Utorak 2. tjedna došašća

Božje obećanje

Bog je odredio vrijeme u kojem je izrekao svoja obećanja i vrijeme ispunjenja obećanja. Obećao je ljudima božanstvo, smrtnima neumrlost, grešnima opravdanje, odbačenima proslavu.

Obećao je žalosnima radost, progonjenima plaću na nebesima. Njegovo konačno obećanje je život s njime u slavi, radosti i miru vječnog blaženstva. Samim time što je ta obećanja dao preko svojih proroka i svetih pisaca, preuzeo je na sebe obvezu izvršiti ih. Obećajući nam stvari, postao nam je kao dužnik i to dužnik velikih stvari. Inače bi obećavao u prazno. Jesmo li mi uopće dostojni takvih obećanja? Jesmo li mi uopće dostojni da ih na nama Bog ispuni?

Sami sigurno nismo, ali nam je Bog ostavio mogućnost vratiti nam to izgubljeno dostojanstvo i tu nam mogućnost daje njegov Sin Isus. S Isusom započinje vrijeme ispunjenja Božjih obećanja. To vrijeme trajat će do kraja vremena, ali je ispunjenje sigurno. No nije na nama da olako prihvatimo ta nevjerojatna i veličanstvena Božja obećanja. Na nama je da u poniznosti i zahvalnosti prihvatimo Isusa i po njemu i u njemu primimo obećano oslobođenje od zla i vječno spasenje.

Moliti kroz došašće: dan 10 – Luka 1,78-79

Luka 1,78-79 – Darom premilosrdnog srca Boga našega po kojem će nas pohoditi Mlado sunce s visine da obasja one što sjede u tmini i sjeni smrtnoj, da upravi noge naše na put mira.

Za meditaciju:

Koji su to darovi Božji koji nas raduju i koji nas uzdižu iz tmine i spašavaju iz smrti. Rođenje Isusa Krista zasigurno je njegov najveći dar po kojem primamo svako drugo dobro. No vrijedno je spomenuti se svakoga dobroga i svakoga djela Božjeg po kojem nas utvrđuje u dobru i upravlja na stazu mira i pomirenja. U ovoj molitvi, sjeti se malenih koraka koje možeš učiniti kako bi širio i stvarao mir u sredini u kojoj živiš.

Molitva:

Bože mira, daj mi da vidim svijet tvojim očima kako bih to razumijevanje mogao dijeliti s drugima. Amen. Bože, svim si krajevima svijeta u Kristu objavio svoje spasenje. Molimo te da u radosti čekamo njegovo slavno rođenje. Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

Označeno u