Posvetna molitva - kardinal Franjo Kuharić 15.1.1992.

Presveta Djevice Marijo, Kraljice Mira!

U ovaj svečani dan kada je naša domovina Hrvatska priznata kao suverena i neovisna država, a time počinje novo razdoblje povijesti hrvatskog naroda i svih građana hrvatske, mi biskupi Crkve u Hrvata želimo Tvome Bezgrešnom Srcu povjeriti svoju sadašnjost i budućnost.

Naši pradjedovi dali su ti naziv najvjernija Majka i Odvjetnica Hrvatske.

Ti si nam to bila kroz cijelu tešku povijest! Mi danas s dubokim pouzdanjem molimo da nam budeš Zagovornica kod svoga Božanskog sina i našeg Spasitelja Isusa Krista kako bi se smirili naši dani i ostvarile naše nade za svako dobro ljudi i naroda.

U nemiru koji pogađa Hrvatsku domovinu, naš narod i naše građane, povjeravamo se i svim srcem predajemo Tvome majčinskome srcu moli za nas i moli s nama neka nam milosrdni Bog udijeli mir u našim srcima, u našim obiteljima, među ljudima i narodima.

Ponizna službenice Gospodnja i kraljice mira izmoli od Srca svoga božanskog Sina i našeg spasitelja Isusa Krista mir koji on daje: mir u istini i ljubavi, mir u slobodi i pravednosti, mir s Bogom, mir s čovjekom.

Želimo biti dostojni toga mira, skrušeno se kajući za svoje osobne grijehe, za grijehe u obiteljima, za sve grijehe protiv Božjih zapovijedi u našem narodu.

Milosrdna Majko, utočište grešnika izmoli nam darove Duha svetoga da on svojom snagom promijeni ljudske misli i srca na dobro,
za pravednost, za mir.

Utjeho žalosnih,
u ime prolivene nedužne krvi,
u ime suza ranjenih i izbjeglih,
u ime patnje nevinih molimo Te da svojim zagovorom od nebeskog Oca izmoliš svojoj ljudskoj djeci čvrstu vjeru i nepokolebljivu nadu.

Neka se skrate ovi dani teških iskušenja i neka zasja mir Božji u našoj domovini i u cijelom svijetu.
Predobra majko, moli za nas .

Amen!