Stavite se pod plašt Djevice Marije ovom molitvom

Poput voljenog djeteta, otrčite svojoj duhovnoj majci i sakrijte se pod Njezin plašt kako bi ste se utješili i našli zaštitu.

Dok je visio na križu, Isus je rekao apostolu Ivanu a to govori i svima nama "Evo ti Majke" (Ivan 19:27). To nije bio samo jednostavan i mio Isusov način kojim je htio izraziti brigu za svoju majku već odvažna izjava da smo svi pozvani dijeliti Mariju kao našu istinsku duhovnu majku.

Blažena Djevica Marija možda nije fizički prisutna na ovome svijetu, ali ona stoji uz bok svoga Sina Isusa i pozorno sluša sve vapaje svijeta.

Zbog tog položaja kojeg ima u Nebu, ona može učiniti da se njezina prisutnost osjeća bilo gdje na zemlji i može nas tješiti u našim žalostima i radovati se s nama u našim radostima.

Mnogi su sveci tijekom stoljeća poticali vjernike da na Mariju gledaju kao na svoju duhovnu majku kojoj mogu otrčati u bilo kojoj potrebi.

Slika koja vam može pomoći u toj situacija je da zamislimo sebe kako trčimo kao malo dijete i naslanjamo svoju glavu u krilo Nebeske Majke.

Kad smo već ovdje, Djevica Marija milovat će nas po kosi i prekriti svojim mekim i toplim plaštem kako bi nas uvjerila da će sve biti dobro.

Evo kratke molitve koja vam može pomoći oživjeti ovu predivnu sliku i osjetiti Mariju kao majku koja je uvijek spremna  pomoći , bez obzira na to kroz što prolazite u životu.

Volim te, ljubazna moja Majko, Ljubavlju koju nosim, Obećavam ti da ću ti uvijek služiti, i učiniti koliko god mogu, da i drugi budu ljubljeni. Sve moje nade polažem u Tebe, i moje spasenje. Primi me kao svojeg slugu i plaštem zaštite prekrij me, Majko Milosrđa Amen.

medjugorje-info.com/Aleteia

Označeno u