Biskup Palić blagoslovio božićne jaslice u Mostaru

Mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski blagoslovio je, 11. prosinca u Mostaru ispred „Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače“, božićne jaslice, koje su izradila djeca s „Down“ sindromom.

Jaslice su plod radionica koje je u suradnji s Udrugom za Down sindrom Mostar vodio akademski kipar Dalibor Nikolić, voditelj Galerije Kraljice Katarine, piše Nedjelja.ba.

Biskupa je dočekao ravnatelj Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače Danijel Vidović, te je nakon gostovanja u programu radija Mostarska panorama posjetio galerijske prostore Kosače, gdje se susreo s Igorom Ledićem, predsjednikom Udruge za Down sindrom Mostar i djecom koja sudjelovala na radionici. Nakon što se upoznao s radom udruge, uslijedio je blagoslov božićnih jaslica na Trgu.

palic-jaslice-1.jpg

Foto: Nedjelja.ba

Naime, na Rondou su prije tjedan dana postavljene posebne jaslice, koje se uvelike razlikuju od prošlogodišnjih u Mostaru, ali i od onih u drugim gradovima, jer su ih radili štićenici Udruge za Down sindrom iz Mostara. Vrijedni polaznici likovnih radionica sami su lijepili i rezali likove Marije, Josipa, malenog Isusa, pastira, kraljeva i životinja.

Kako javlja radio-medjugorje.com, Udruga za Down sindrom Mostar također organizira događaj U susret Božiću – kulturnu manifestaciju s kojom žele pokazati da djeca i mladi s Down sindromom mogu obogatiti kulturni sadržaj u Gradu na Neretvi. Uz izradu jaslica, organiziraju i izložbu radova s likovne radionice, kao i humanitarnu izložbu djela nastalih na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu.

Izložba će imat prodajni karakter, a sredstva prikupljena tijekom njezina trajanja bit će usmjerena na nastavak terapija rane intervencije, logopedskih i edukacijsko-rehabilitacijskih terapija za djecu i mlade s Down sindromom koje ova udruga uspijeva organizirati u kontinuitetu već četiri godine.

Označeno u