Sadržaj s oznakom: Mostar

Svakodnevno svjedočimo sve snažnijim napadima zla na čovjeka i zemlju. Ali ni Nebo ne ostaje pasivno. Blažena Djevica Marija u svojim ukazanjima diljem svijeta potiče svoju djecu na molitvu i pokoru za spasenje duša. 

Na Dan utemeljenja Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja, 13. rujna 2023., tri sestre juniorke, s. Damjana Soko, s. Veronika Cvitković i s. Ružica Džolan, obnovile su privremene redovničke zavjete. Euharistijsko slavlje s obredom obnove zavjeta u kapeli provincijskog središta u Mostaru predvodio je fra Danko Perutina, gvardijan i župnik župe sv. Petra i Pavla u Mostaru izvijestila je Facebook stranica Školskih sestara franjevki Mostar.

U organizaciji Udruga Kairos – Obiteljski susreti i Franjevački svjetovni red Mostar u Masnoj Luci je u subotu, 8. srpnja održan obiteljski dan.

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić, uoči svetkovine apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, u srijedu 28. lipnja, na večernjoj misi posvetio je samostansku crkvu i oltar u Mostaru, izvijestila je Crkva na kamenu.

U srijedu, 28. lipnja, pod misom u 18 sati, bit će posveta samostanske crkve sv. Petra i Pavla. Crkvu će posvetiti biskup Petar Palić, a posveta crkve Franjevačke crkve predstavlja važan događaj u vjerskom životu Mostara i HercegovineTrodnevnica uoči posvete crkve obuhvaća niz duhovnih aktivnosti i slavlja koja su otvorena za sve vjernike, piše goranci.blogspot.com.

Nasljedujući dugogodišnju tradiciju, hodočasnici iz Mostara, okolice i cijele Hercegovine nastavljaju svoje vjersko putovanje prema Međugorju, svjetski poznatom marijanskom svetištu čiji pohod ove godine spada vikendom, piše goranci.blogspot.com.

Poput brojnih gradova diljem Europe u kojima svake prve subote u mjesecu muškarci mole krunicu na trgovima, i u Mostaru su katolički muževi molili Gospinu krunicu na koljenima.

U subotu 7. siječnja u 15 sati na Trgu Blajburških žrtava u Mostaru bit će organizirana molitva krunice za muškarce.

Ususret 800oj godišnjici postavljanja prvih jaslica na svijetu, koje je u Grecciu (Italija) 1223. godine postavio sv. Franjo Asiški, Franjevački svjetovni red i Frama Mostar, postavili su u Mostaru malene, ponizne i skrovite jaslice u srcu grada, u stablu koje ponosno stoji u središtu blještavoga šetališta.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru u posljednja četiri dana bio je pravi ‘baby boom’ jer je rođeno 25 beba.

Po posvetnoj molitvi i polaganju ruku mons. Petra Palića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog, tijekom misnog slavlja u katedrali Marija Majke Crkve u Mostaru, u subotu 22. listopada 2022., s početkom u 11 sati, sveti red đakonata uz jednog biskupijskog kandidata don Zvonimira Reze, primit će četvorica kandidata Hercegovačke franjevačke provincije.

U Mostaru, 08.10.2022. u ul. Blajburskih žrtava na Trgu Branitelja u 15h muškarci su na koljenima molili krunicu za svoj Hrvatski narod, svoju domovinu, obraćenje grešnika, za mir u svijetu.

U subotu, 9. srpnja 2022., pod večernjom sv. Misom u 18,00 sati u prepunoj franjevačkoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Mostaru redovničko franjevačko odijelo obukla su osmorica novaka Hercegovačke franjevačke Provincije i tako započeli godinu novicijata koju će služiti u samostanu na Humcu, odnosno godinu kušnje, razdoblje upućivanja u redovnički život po pravilu sv. Franje.

U ponedjeljak, 14. veljače 2022., u 18.00 sati, u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru slavit ćemo svetu misu u spomen na pobijene fratre i vjernike grada Mostara i okolice, koji su žrtve II. svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata. 

Više nadgrobnih spomenika je oskvrnuto što je drugi izgred u posljednjih pola godina na katoličkom groblju u većinskom bošnjačkom dijelu Mostara, izvijestili su u ponedjeljak iz lokalne policije, javlja dnevnik.ba.

S. Mirjam Grabovac pamtit ćemo po osmijeh koji odzvanja u prostoriji u kojoj se nalazite i ostavlja trag u svim srcima oko Vas.

Stranica 1 od 6