Sadržaj s oznakom: Mostar

U ponedjeljak, 14. veljače 2022., u 18.00 sati, u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru slavit ćemo svetu misu u spomen na pobijene fratre i vjernike grada Mostara i okolice, koji su žrtve II. svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata. 

Više nadgrobnih spomenika je oskvrnuto što je drugi izgred u posljednjih pola godina na katoličkom groblju u većinskom bošnjačkom dijelu Mostara, izvijestili su u ponedjeljak iz lokalne policije, javlja dnevnik.ba.

S. Mirjam Grabovac pamtit ćemo po osmijeh koji odzvanja u prostoriji u kojoj se nalazite i ostavlja trag u svim srcima oko Vas.

Sedamdesetak osoba večeras se okupilo ispred Kosače u znak ”podrške narodu Republike Hrvatske koji se pobunio protiv uvođenja covid potvrda i sve raširenije diskriminacije građana”.

U protekla tri dana u dvije mostarske bolnice rođene su čak 33 bebe.

U predvečerje blagdana Gospe od Anđela, 1. kolovoza 2021., u Franjevačkoj 88 u Mostaru osam je sestara proslavilo obljetnice redovničkoga života.

Nepoznati počinitelji oskvrnuli su katoličko groblje u naselju Vrapčićima u istočnom, većinskom bošnjačkom dijelu Mostara zbog čega su vjernici izrazili zabrinutost te zatražili rasvjetljavanje izgreda.

Nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, boravio je danas u službenom posjetu u Mostaru gdje ga je u Uredu gradonačelnika u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Franjevačka crkva svetog Petra i Pavla u Mostaru uništena je u srpsko-crnogorskom granatiranju Mostara 1992. Godine.

Mostarac dao zavjet ako preživi Domovinski rat da će prepisati Bibliju!

Tijekom protekla tri dana (petak, subota i nedjelja) na Klinici za ginekologiju i porodništvo SKB Mostar rođeno je 18 beba.

Sa sloganom “Hope” ili “Nada”, Udruga Kinezis i ove godine 20. ožujka organizira „Mostar Run Weekend“.

Mostaru se uskoro vraća jedan od njegovih prepoznatljivih simbola, Saborna crkva, a pravoslavni vjernici u njoj bi se mogli okupiti već narednog Božića.

Mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski blagoslovio je, 11. prosinca u Mostaru ispred „Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače“, božićne jaslice, koje su izradila djeca s „Down“ sindromom.

Dragani Glišić iz Međugorja dodijeljena rektorova nagrada, Dragana je studentica I. godine diplomskog sveučilišnog studija pravo na Pravnom fakultetu, s prosječnom ocjenom 5,0.

Na Rondou su ovoga petka postavljene posebne jaslice, koje se uvelike razlikuju od prošlogodišnjih jaslica u Mostaru, ali i od jaslica u drugim gradovima.

Stranica 1 od 5