Sadržaj s oznakom: Mostar

U subotu, 8. lipnja, na stadionu "Pod bijelim Brijegom" u Mostaru, pred više od 13.000 posjetitelja, održan je veliki duhovni i humanitarni koncert pod nazivom "Vjerujem", u organizaciji udruge "Otac".

Nakon jutrošnje pljačke, teške devastacije i obeščašćenja Crkve sv. Tome Apostola u mostarskomu naselju Bijeli brijeg, po policijskomu su očevidu crkvene prostorije obišli predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač i ministar unutarnjih poslova Marijo Marić. 

Udruga 'Otac' s ponosom najavljuje "Vjerujem 2024", veliki humanitarni koncert duhovne glazbe koji će se održati 8. lipnja 2024. godine na stadionu HŠK Zrinjski u Mostaru.

Ove subote, 2. ožujka 2024., ponovno se moli javna muška molitva krunice u više gradova u Hrvatskoj. U Mostaru će se također moliti, ali ovoga puta po prvi put molitva će biti u isto vrijeme kao i druge molitve u jutarnjim satima.

U srijedu, 14. veljače 2024., u 18.00 sati, u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru slavit će se sveta misa u spomen na pobijene fratre i vjernike grada Mostara i okolice, koji su žrtve II. svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata! 

Molitva muške javne krunice prve subote u mjesecu održala se već tradicionalno i u Mostaru.

U župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Pologu u nedjelju je pet bračnih parova zajednički proslavilo svoje zlatne jubileje – 50 godina braka. Misu zahvalnicu tim povodom predvodio je biskup mostarsko-duvanjski mons. Petar Palić uz koncelebraciju župnika don Pere Marića, don Marka Kutleše i don Ivana Zovke.

Biskupijski duhovni pokret mladih „Mi ViDiMo“ održao je prvu tribinu za mlade u 2024. U Katedralnoj dvorani u Mostaru, mladi su ugostili fra Antu Vučkovića.

Svakodnevno svjedočimo sve snažnijim napadima zla na čovjeka i zemlju. Ali ni Nebo ne ostaje pasivno. Blažena Djevica Marija u svojim ukazanjima diljem svijeta potiče svoju djecu na molitvu i pokoru za spasenje duša. 

Na Dan utemeljenja Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja, 13. rujna 2023., tri sestre juniorke, s. Damjana Soko, s. Veronika Cvitković i s. Ružica Džolan, obnovile su privremene redovničke zavjete. Euharistijsko slavlje s obredom obnove zavjeta u kapeli provincijskog središta u Mostaru predvodio je fra Danko Perutina, gvardijan i župnik župe sv. Petra i Pavla u Mostaru izvijestila je Facebook stranica Školskih sestara franjevki Mostar.

U organizaciji Udruga Kairos – Obiteljski susreti i Franjevački svjetovni red Mostar u Masnoj Luci je u subotu, 8. srpnja održan obiteljski dan.

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić, uoči svetkovine apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, u srijedu 28. lipnja, na večernjoj misi posvetio je samostansku crkvu i oltar u Mostaru, izvijestila je Crkva na kamenu.

U srijedu, 28. lipnja, pod misom u 18 sati, bit će posveta samostanske crkve sv. Petra i Pavla. Crkvu će posvetiti biskup Petar Palić, a posveta crkve Franjevačke crkve predstavlja važan događaj u vjerskom životu Mostara i HercegovineTrodnevnica uoči posvete crkve obuhvaća niz duhovnih aktivnosti i slavlja koja su otvorena za sve vjernike, piše goranci.blogspot.com.

Nasljedujući dugogodišnju tradiciju, hodočasnici iz Mostara, okolice i cijele Hercegovine nastavljaju svoje vjersko putovanje prema Međugorju, svjetski poznatom marijanskom svetištu čiji pohod ove godine spada vikendom, piše goranci.blogspot.com.

Poput brojnih gradova diljem Europe u kojima svake prve subote u mjesecu muškarci mole krunicu na trgovima, i u Mostaru su katolički muževi molili Gospinu krunicu na koljenima.

U subotu 7. siječnja u 15 sati na Trgu Blajburških žrtava u Mostaru bit će organizirana molitva krunice za muškarce.

Stranica 1 od 6