Paolo Brosio sletio u Zračnu luku Mostar, dočekao ga načelnik Ivo Jerkić

Talijanski pisac i novinar Paolo Brosio sletio je danas na mostarsku zračnu luku redovnim letom iz Rima u posjetu Međugorju.

Inače ovaj novinar i pisac organizator je mnogih humanitarnih akcija kako u Međugorju tako i u Italiji. Jedna od akcija jest i prikupljanje novca za bolnicu „Sv. Jakov“ koja će se graditi u Međugorju. Humanitarna akcija koju provodi diljem Italije nazvana je pod sloganom „Cigla od srca“, a cigla predstavlja simbole te crkve. Pored tog iza njega je niz humanitarnih akcija i programa koje organizira. Također je napisao šest knjiga o Međugorju i upravo šesta koja je nedavno izašla se zove „I Misteri di Marija“-objavljeno je na facebook stranici Zračne luke Mostar.

Ovaj novinar i pisac, na veliko iznenađenje, je prije mjesec dana dobio poziv od Svetog Oca da ga posjeti u Vatikanu u njegovim prostorija. Posjeta se zaista i dogodila 06. Travnja 2015. Godine. Tom priliko Paolo Brosio je poklonio majicu Svetom Ocu sa natpisom VIVA LA GOSPA te svih šest knjiga koje je napisao o fenomenu Međugorja. Iskoristio je priliku da detaljnije upozna Svetog Oca o svom radu i humanitarnim akcijama koje provodi u Međugorju. Sveti Otac je izrazio jak interes i podržao akciju „Cigla od srca“ te naveo da ta bolnica bude na usluzi svim vjernicima svih vjera i da pomogne u olakšanju patnji te da se čim prije izgradi. Inače bolnica će biti namjenjena siročadi, napuštenim starim osobama, siromašnima te studentima udruge „Slavko Barbarić“.