GENIJALNO! Trojica svećenika breakdanceom osvajaju srca učenika

Evangelizacija kakvu još niste vidjeli. Oni su iz reda "Očevi milosrđa", putuju i plešu break dance kako bi poslali važne poruke studentima.

break-dance-svecenici.jpg

Photo: knoxnews.com

"To je način povezivanja i upoznavanja ljudi" kaže otac Ricardo Pineda, jedan od svećenika

Kada su se učenici Katoličke gimnazije u Knoxvilleu okupili u školskoj dvorani na skupu tjedna duha, vjerojatno su očekivali da će vidjeti školsku maskotu kako trči s nogometnim timom i navijačice koje potiču publiku na navijanje. Tako obično izgleda jedan skup. Međutim, ta su očekivanja brzo pala u vodu kada su studenti ugledali trojicu katoličkih svećenika u plesnom dvoboju.

POGLEDAJTE IH. GENIJALNI SU!

youtube}9LJNuhauQSs{/youtube}

Dnevne novine Knox News navode da je tema ovogodišnjeg tjedna duha bila "Kada se kultura i vjera spoje", motiv kojeg su osmislila trojica svećenika iz Kalifornije: o. Josip Aytona, o. Jewel Aytona i  o. Ricardo Pineda. Otac Pineda je otvorio događaj svojom demonstracijom beatboxinga, sjajno prikazujući moderan hip-hop plesni stil koji je osvojio svijet u drugoj četvrtini 20. stoljeća.

Trojica svećenika pokazala su izuzetnu fizičku snagu i izdržljivost dok su se vrtjeli na tlu, stojeći samo na rukama dok su im se noge izvijale u impresivne oblike. Izvodili su razne trikove te su s lakoćom preskakali glave jedan drugome, a zatim su pozvali studente da siđu i pokažu svoje talente.

Svećenici Joseph i Jewl Aytona su braća koja su odrasla u Los Angelesu. U mladosti su voljeli plesati breakdance te su nastupali u plesnim timovima. Nakon što su obojica postala svećenici, pronašli su način da svoju izvedbenu umjetnost pretoče u službu.

U intervjuu za televizijski program WBIR, fra Pineda govorio je o ovom nekonvencionalnom svećenstvu i reakcijama učenika:
Dobili smo dobre povratne informacije, zahvaljujući milosti Božjoj, samo koristimo sve što nam je Bog dao njemu u čast. To je način povezivanja i upoznavanja ljudi. Nismo tu da umanjimo vrijednost poruke Evanđelja, već pronalazimo načine kako se povezati s njima, a zatim ih uzdižemo do standarda."

Označeno u