Papa Franjo pozivom iznenadio autističnog dječaka, majka posvjedočila "on je blagoslov s neba"

Kada je 18-godišnji Andrea Baruffi, koja ima autizam, tijekom jutarnje mise ugledao papu Franju kako poručuje prisutnima da jedni drugima pruže znak mira, zabrinuo se.

Zbog toga je sjeo i napisao papi pismo govoreći mu "to ne smijete govoriti, jer se tijekom pandemije ne možemo međusobno dodirivati." I Papa je odlučio nazvati ga, ICN.

U početku se papa Franjo obratio Andreinoj majci, koja se tog trenutka kad je nazvao nalazila u redu u supermarketu u njihovom rodnom gradu Caravaggio u sjevernoj Italiji, ali kasnije tog dana nazvala ga je od kuće i ovaj put razgovarao je s Andreom. Član obitelji snimio je razgovor i objavio ga na internetu.

Tijekom poziva papa je rekao da je bio veoma sretan kad je primio pismo i obećao je Andrei da će mu poslati papalino, (bijelu kapici kakve nose pape) koju je Andrea u pismu zatražio.

Papa Franjo je objasnio Andrei da za vrijeme mise koju služi u Domu svete Marte, ljudi čine znak mira, ali se ne dodiruju. Samo kimnu glavom. Dakle, sve je u redu, "rekao je.

Andrea se nasmiješio kad je to čuo. Njegova mama objasnila je da Andrea svako jutro prati parti papine jutarnje mise i opčinjen je liturgijskim ruhom. "Svi naši svećenici ga znaju jer je izrazito pobožan", rekla je, nazvavši svog sina "blagoslovom s neba."

Tada je papa Franjo pitao koliko ih je u obitelji, a majka Baruffi je rekla da ih ima četvero: suprug, dva sina i ona. Zatražila je molitvu za svoju stariju majku koja ima Alzheimerovu bolest i rekla da su i svećenici u njihovoj župi poslali pozdrave i nadaju se da će ga vidjeti u Rimu.

Tijekom svoje jutarnje mise 29. travnja, papa Franjo prisjetio se "ispravke" koju je dobio od Andrea i rekao "pisma ovog dječaka, djece, lijepa su zbog njihove konkretnosti".

POGLEDAJTE VIDEO:

Prijevod Erika Radović/Medjugorje-info.com

Označeno u