MEĐUNARODNI SEMINAR ZA ŽIVOT (PRO LIFE)

MEĐUNARODNI SEMINAR ZA ŽIVOT (PRO LIFE) održat će se u Međugorju od 16. do 19. lipnja 2016.

Tema susreta je:

"Čedo u utrobi"(Lk 1, 41)

"Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan." (Lk 6, 36)

S Majkom života: seminar za branitelje života, molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice…


PROGRAM

Četvrtak, 16. 06. 2016.
16, 00 Registracija sudionika
18, 00 Večernji molitveni program u crkvi

Petak, 17. 06. 2016.
9,00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu
9,30 Predavanje
Stanka
11,00 Predavanje, svjedočanstva
12,00 - 15, 30 Klanjanje Presvetom oltarskom Sakramentu u tišini
15,30 Predavanje
18,00 Večernji molitveni program u crkvi


Subota, 18. 06. 2016.
6,00 Put križa na Križevcu, priprava za ispovijed
10,00 Predavanje
12,00 - 15, 30 Klanjanje Presvetom oltarskom Sakramentu u tišini
15,30 Predavanje, svjedočanstva
18,00 Večernji molitveni program u crkvi
22, 00 Klanjanje Presvetom oltarskom Sakramentu u


Nedjelja, 19. 06. 2016.
6,00 Molitva na Brdu ukazanja
9,00 Iskustva sudionika, sv. Misa


Koordinator seminara je fra Marinko Šakota, međugorski župnik

Predavači na seminaru su:

fra Ante Vučković, ofm rođen je 1958. u Sinju u brojnoj obitelji. Član je franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Sjemenište i klasičnu gimnaziju završio je u Sinju, a teologiju u Makarskoj i Zagrebu. Za svećenika je zaređen 1983. Nakon službe kapelana u Metkoviću i Münchenu studirao je filozofiju u Münchenu i Rimu gdje je i doktorirao na dimenziji slušanja kod Martina Heideggera. Predavao je filozofiju u Rimu, na Papinskom sveučilištu Antonianum i na Franjevačkoj teologiji u Makarskoj. Profesor je filozofije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Predaje i na Filozofskom odsjeku istoga sveučilišta. Voditelj je duhovnih vježbi, seminara i duhovnih obnova. Duhovni je pratitelj i savjetnik. Objavio je nekoliko knjiga. Objavljuje u stručnim i populističkim časopisima.

Zrinka Jelaska, profesorica hrvatskoga jezika i fonetike iz Zagreba, članica je Franjevačkoga svjetovnoga reda, udana je i majka dvoje odrasle djece. Od malena vjerski odgajana, u mladenačkim danima odlutala je od Boga. Međutim, njezin je otac u Međugorju dobio poticaj da moli za njezino obraćenje (bar jednu Zdravomariju kada god prolazi Kamenitim vratima u Zagrebu). Kada se vratila Crkvi i počela svaki dan odlaziti na misu, u šali je rekao da se premolio. Djeca u utrobi njezina su životna tema,
osjećajna, molitvena, zagovorna, spoznajna - čak je napisala i dva znanstvena članka o jezičnome razvoju u prijerodnome razdoblju.

NAPOMENE:

MEĐUNARODNI SEMINAR ZA ŽIVOT (PRO LIFE) održat će se u Međugorju od 16. do 19. lipnja 2016. u Dvorani Ivana Pavla II. Broj mjesta je ograničen prostorom, stoga vas molimo da što prije prijavite svoj dolazak na ovaj seminar. Prijave izvršiti e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zbog organizacije seminara, i vaše sigurnosti, molimo vas da se smatrate registrirani za seminar tek nakon što dobijete potvrdan odgovor. Ako odgovor niste dobili, to znači da nismo dobili vašu prijavu i da niste registrirani, jer ste vaš e - mail uputili na krivu adresu ili imate virus pa se pošta automatski blokira. Stoga se možete smatrati registrirani za seminar tek nakon što ste primili potvrdan odgovor.

Bit će organizirano simultano prevođenje za sve jezične skupine. Na početku seminara svaki će sudionik dobiti akreditaciju koja će mu omogućiti sudjelovanje u radu seminara. Za smještaj u Međugorju treba se pobrinuti svatko osobno.
Budući da ne možemo doći do svakog organizatora osobno, ovim putem pozivamo sve organizatore hodočašća, vodiče, voditelje Centara mira i molitvenih i karitativnih skupina da obavijeste one koji su zainteresirani za ovaj susret.
Unaprijed se radujemo vašim prijavama i zajedničkom susretu!

Označeno u