Obučeni u "Silu odozgor" (LK 24,49) Duhovske duhovne vježbe

Vjerojatno nema bolje prigode za duhovnu obnovu nego što je vrijeme oko svetkovine Pedesetnice ili Duhova.

Tada ćemo proslaviti onaj događaj silaska Duha Svetoga nad učenike, pedeset dana nakon Isusova uskrsnuća. Prva Crkva osobito je doživjela ovaj događaj kao znak Božje prisutnost, ali i kao poticaj na snažnije djelovanje, posebno u naviještanju evanđelja svim ljudima.

Ovim duhovskim e-duhovnim vježbama obraćamo se svima jer u svakome Božji Duh može potaknuti promjenu i svakome može dati snagu i poticaj. Kroz duhovne vježbe vodit će nas drevna posljednica Duhu Svetome – Dođi, Duše presveti. Po jedna od njezinih deset strofa obilježit će svaki dan na ovom putovanju do Duhova, a okosnica razmatranja bit će nam svetopisamski tekstovi. Voditelj ovih e-duhovnih vježbi bit će fra Darko Tepert.

Želiš li s nama na ovo putovanje, prijavi se u razdoblju od 17. do 23. svibnja. Prvo, uvodno pismo dobit ćeš 24. svibnja, a e-duhovne vježbe započet će na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, 25. svibnja, i trajat će deset dana, do Duhova.

VODITELJ - FRA DARKO TEPERT,Zagreb

Rođen je 1970. u Sisku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Kao dijete nije bio kršten, pa je polako otkrivao vjeru. Još od osnovne škole zanimale su ga različite drevne religije, dok pred odlazak u vojsku nije počeo istraživati i kršćanstvo. Tada je počeo čitati Sveto pismo, a dok je on to činio, Bog ga je pozivao. Upravo je druženje s Božjom riječju promijenilo njegov život, ali i život članova njegove obitelji. Kad je imao 20 godina odlučio je zatražiti krštenje, a već s 21 godinom krenuo je putem franjevačkog i svećeničkog poziva. Tako je stupio u Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu. Svoju ljubav prema Svetom pismu mogao je na osobiti način produbiti kad je 1996., odlukom svojih poglavara, poslan na nastavak studija teologije u Jeruzalem. Ondje je zaređen za svećenika, a svoju je prvu svetu misu proslavio 1999. godine na samom Isusovom praznom grobu. Po završenoj teologiji, u Jeruzalemu je upisao i poslijediplomski studij Biblijskih znanosti i arheologije, te je 2008. godine i doktorirao s temom „Mojsijev zakon u Lukinu evanđelju i Djelima apostolskim.“

Neposredno nakon povratka u domovinu počeo je predavati na Katedri Svetoga pisma Staroga zavjeta Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predaje također i biblijsku arheologiju na Odjelu za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Usto, fra Darko nastoji kroz redovito svećeničko služenje približiti vjernicima Božju riječ, kako putem homilija, kateheza za odrasle i prigodnih predavanja, tako i putem duhovnih obnova. Zauzet je također i u promicanju biblijske duhovnosti putem radija, televizije i tiskane riječi. Za duhovske e-vježbe prijavite se OVDJE

Označeno u