Sadržaj s oznakom: 40 dana za život

Završila je kampanja '40 dana za život' međunarodna i ekumensa inicijativa koja u našoj zemlji djeluje osam godina. Kako se svaka molitvena kampanja približava kraju tako organizatori objave koliko su života uspjeli spasiti i zaustaviti pobačaj začetog, a još nerođenog nositelja budućnosti naše zemlje. Tako je i ovog puta.

Od nadolazeće srijede, 2. ožujka 2022. počinje nova korizmena kampanja Inicijative 40 dana za život i trajat će do 10. travnja 2022. Ove godine nosi temu: "U predvečerje svog života, bit ćeš pitan o ljubavi." (sv. Ivan od Križa)

Kreće jesenska kampanja inicijative 40 dana za život: Učinimo sve da se svako začeto dijete rodi

Na Čistu srijedu, 17. veljače 2021. započinje 15. nacionalno korizmeno molitveno bdijenje za nerođene u čak 33 hrvatska grada! Organizatori su Udruge „Hrvatska za život“ i inicijativa „4o dana za život“.

Braćo i sestre, sklopimo ruke Kristu.
Sklopimo ruke na vapaj Bogu!

I ove godine, uoči jesenske kampanje inicijative “40 dana za život”, održat će se marijanske procesije za život u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu. Jesenska kampanja bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja održat će se u 35 gradova, na 37 mjesta bdjenja, od 23. rujna do 1. studenog 2020.

Danas se održala prva Straža sv. Josipa, molitveni sat srijedom tijekom kojeg su se okupili samo muškarci i molili ispred bolnice ili doma zdravlja u svome gradu.

„Vjerovali ili ne, prošlo je već 6 godina od prve korizmene kampanje Inicijative '40 dana za život - Hrvatska'. Korizmena kampanja koja nas čeka već je 13. kampanja u nizu”, rekao je predsjednik Inicijative u Hrvatskoj Ante Čaljkušić. “U korizmi 2014. godine započeli smo tako miroljubivo bdjeti ispred samo jedne bolnice u samo jednome gradu, a ove ćemo korizme bdjeti na 37 mjesta bdjenja u čak 35 hrvatskih gradova!”

Iz inicijative 40 dana za život javljaju kako je u Zaprešiću spašeno jedno dijete i upravo je grad koji se pridružio molitvenoj inicijativi!

Radi se o marijanskoj procesiji za život kojom se obilježava početak jesenske kampanje bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja.

Procesija je početak jesenske kampanje Inicijative 40. dana za život.

Tijekom proteklog vikenda, od 30. kolovoza do 1. rujna, u Šibeniku se održao 8. Nacionalni susret inicijative 40 dana za život koji je okupio oko 120 članova inicijative iz cijele Hrvatske. Kroz predavanja i radionice, svete mise i klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, sudionici su se pripremili za nadolazeće kampanje, javlja Hrvatska Katolička Mreža.

Mladi bračni par Salaić gostovao je ovoga vikenda u Zagrebu na drugoj međunarodnoj konferenciji “Život, dakle, biraj!” u organizaciji udruge Hrvatska za Život i Inicijative 40 dana za život.

DANAS počinju prijave za 2. Međunarodnu konferenciju za život! Trajat će do 25. travnja (ili dok se ne popune sva mjesta!).

Potresnim crtežom na zidu talentirana mlada umjetnica Eva Vukina iz Čakovca dala je podršku zaštiti života nerođenih na početku korizmene molitvene inicijative "40 dana za život".

Nova kampanja (proljetna, tj. korizmena) inicijative "40 dana za život“ počinje na Čistu srijedu 6. ožujka u cijelom svijetu. U Hrvatskoj u kampanji sudjeluje 29 gradova na 31 mjestu bdjenja, a kampanja traje do 14. travnja.

Stranica 1 od 7