Sadržaj s oznakom: Alep

Nemojte zaboraviti Siriju – ponovni je apel kardinala Marija Zenarija, apostolskoga nuncija u Damasku, koji je za tu zemlju uputio putem vatikanskoga dnevnika L'Osservatore Romano. Čini se, naime, da je međunarodno informiranje sve manje zainteresirano za ono što se događa na tom području – zabrinut je kardinal Zenari.

Alep oživljava, ali još uvijek ovisimo o vašoj pomoći. Molim vas poduprite ovo malo kršćana koji su ostali, kako bi mogli nastaviti živjeti u Siriji – snažan je apel kaldejskoga biskupa Antoinea Audoa, dobročiniteljima zaklade Pomoć Crkvi u nevolji.

Donosimo svjedočanstvo liječnika Nabila Antakija, iz sirijskog grada Alepa, o ženi kojoj je rat promijenio život…

Diljem oslobođenih prostora Sirije jučer se proslavio Božić, uključujući i u Aleppu, svega tjedan dana nakon što je grad oslobođen.

Stvarnost u Alepu, Siriji, obilježena je bombardiranjima koja uništavaju, ubijaju te mnoge tjeraju da napuste svoje domove.

Hodočasnička slika Gospe Fatimske biti će poslana iz Portugala u Siriju kako bi donijela utjehu kršćanima u Alepu, jednom od ratom najpogođenijih gradova. Za maronitskog nadbiskupa, monsinjora Josepha Tobjia, zaštita ove marijanske pobožnosti od velike je važnosti za kraj rata u zemlji.

Stotine kršćanskih i muslimanskih dječaka i djevojčica iz Alepa će se 6. listopada ove godine susresti, kako bi molili za prestanak ubijanja – osobito ubijanja bespomoćne djece – u tom gradu kao i u čitavoj Siriji, izjavio je za agenciju Fides nadbiskup Boutros Marayati, poglavar armensko katoličke arhieparhije u Alepu.