Sadržaj s oznakom: Alfons Marija Liguori

(Sv. Alfons Marija Liguori)

Sveti Ivan Avilski, koji je toliko bio pobožan prema Isusu Kristu raspetome da je u svakoj propovijedi o tome govorio, u jednoj je svojoj raspravi pod nazivom: «O ljubavi Božjoj prema ljudima» iznio veoma žarke i lijepe misli, koje ovdje donosim:

Objavljeno u Molitve | 27.9.2023.

Molitva vezanom Isusu

Moj Bože, što vidim? Bog svezan? ... Od koga? ... Od ljudi! ... Od crvi koje je On stvorio! ... Nebeski Anđeli, gdje ste? Što govorite?... A ti, dragi Isuse, kako si se dao svezati? Što imaju zajedničko - opaža sv. Brnard - užad robova i zločinaca s Tobom, koji si Sveti nad svetima, Kralj nad kraljevima, Gospodar nad gospodarima?

Razmatranje Isusove muke i smrti na križu pomaže nam da shvatimo dubinu i širinu Božje ljubavi. Razmatranje svete muke dovodi nas do oproštenja i jakosti. Stoga nas sv. Alfonz Marija Liguori, biskup i crkveni naučitelj, poziva da se zaljubimo u Raspetoga Krista. Donosimo njegovu molitvu koja vam može pomoći na tome putu.

Isuse, ljubavi moja, kakvu li mi nadu ulijeva Tvoja Muka! Kako se mogu bojati da neću dobiti oproštenje grijeha, raj i sve potrebne milosti, kad mi je svemogući Bog dao svu svoju Krv? Isuse, nado moja, ljubavi moja, da mene ne izgubiš, htio si izgubiti svoj vlastiti život.