Sadržaj s oznakom: Ateizam

Možemo li sa sigurnošću znati da postoji Bog? Nasuprot raširenom suprotnom mišljenju, Katolička crkva uči da možemo: “Naša sveta majka Crkva čvrsto drži i uči da se Bog, počelo i svrha svih stvari, može s prirodnim svjetlom ljudskog razuma sigurno spoznati iz stvorenih stvari” (KKC 36).

Današnji ateizam nije umna, nego voljna dimenzija ljudskog društva.

Video uradak juniora Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u kojem mladić uvjerava fratra da Bog ne postoji, dobio je zanimljiv odgovor kada ga je fratar upitao za njegovu majku. Pogledajte i saznajte odgovor:

Objavljeno u Poučne priče | 7.6.2023.

Istinita priča o vjeri

Profesor filozofije, ateist, obraća se studentima s problemom znanosti i Boga, Svevišnjeg. Zamolio je jednog od novih studenata da ustane i ...

MEĐUGORJE - Pisac, Randall Sullivan bivši je ateist te novinar popularnog časopisa Rolling Stone u kojem je radio više od 20 godina.

Sestra Terezija Zukić, redovnica milosrdnica, rođena u Hrvatskoj, u Slavonskom Brodu 1964. godine.

Monsinjor Mauro Longhi, čovjek od povjerenja Ivana Pavla II., održao je predavanje (ne znajući da će biti snimljeno i njegov sadržaj stavljen na Internet), u kojem je spominjao mnoge osobne priče i anegdote iz kojih je vidljiva vjera pape Ivana Pavla II. i snaga koju pripisuje osobnoj molitvi, a jedna se tiče vizije Europe.

Znanstvenik se smatrao ateistom, no imao je bliske trenutke sa 4 nasljednika svetog Petra

„Bila sam ateistkinja otkad znam za sebe“, pripovijeda Brigitte Bedard, mladolika 41-godišnja novinarka i domaćica sa šestero djece, čije lice krase pramenovi pomno razbarušene kratke kose i elegantne naočale.

Theresa Aletheia Noble je redovnica i poznata blogerica, ali nije uvijek bila. Sada je gorljiva redovnica i evangelizatorica, a nekoć je bila gorljiva ateistkinja i aktivistica.

Bivši uvjereni ateist, u suradnji s vrhunskim stručnjacima, na jednostavan način iznosi povijesne činjenice i logične zaključke koji očituju da je Isus Krist povijesna osoba u kojoj su se ispunila sva brojna mesijanska proročanstva Staroga zavjeta i da se zaista radi o utjelovljenome Bogu.

Današnji ateizam nije umna, nego voljna dimenzija ljudskog društva.