Sadržaj s oznakom: Banjalučka biskupija

U župnoj crkvi Župe Marija Zvijezda u banjolučkom predgrađu Trapisti, u nedjelju 4. listopada banjolučki biskup Franjo Komarica zaredio je za trajnog đakona Marijana Krajinovića, mag. ing. strojarstva i oca troje djece.

U četvrtak, 24. siječnja 2019 god. pohodila je peteročlana delegacija Vlade RH sjedište Banjolučke biskupije.

Banjolučki biskup dr. Franjo Komarica i njegov vikar mons. dr. Anto Orlovac bili su u utorak 21.8. i u srijedu 22.8.2018. domaćini redovitog godišnjeg susreta svećenika i vjernika laika, generacije koja je davne 1961 godine započela školovanje na klasičnoj gimnaziji međubiskupijskog dječačkog sjemeništa na Šalati u Zagrebu.

U petak 17. kolovoza 2018 godine, nakon više od 26 godina, na radost ne samo malobrojnih preostalih katolika nego i brojnih građana muslimana i pravoslavaca, ponovno je zazvonilo zvono s novoizgrađene katoličke crkve u središtu grada posvećene Imenu Marijinu.

U srijedu, 11. srpnja 2018., na temeljima župne crkve Uzvišenja sv. Križa u župi Gumjera, u prnjavorskom dekanatu slavljena je koncelebrirana sv. misa u povodu 75. godišnjice mučeničke smrti mladoga župnika te župe vlč. Ante Dujlovića.

Objavljeno u Ivan Dodig | 11.1.2018.

Banja Luka i biskupova crkva

Nakon punih pet zima put me opet odveo do Banja Luke, grada zanimljive prošlosti, nepredvidive klime i razornog potresa koji opominje generacije kako je prirodi ama baš sve moguće.

Johannes Singhammer, dopredsjednik Njemačkog saveznog Parlamenta boravio je, 25. svibnja 2017., na poziv biskupa dr. Franje Komarice u službenoj posjeti Banjolučkoj biskupiji u BiH.