Sadržaj s oznakom: Betlehem

Sveta zemlja, Isusova domovina, posljednjih mjeseci u središtu je medijskih izvješća. Nažalost, ne zbog svetkovine Božića, nego zbog rata koji tamo bjesni i svakodnevno odnosi živote nevinih. U kakvu su raspoloženju katolici dočekali ovaj blagdan, saznali smo od Ronyja Tabasha, katolika iz Betlehema piše Katolički tjednik.

"Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem" geslo je Božićne akcije koju i ove godine, provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj zemlji, petnaestu godinu za redom.

Gospode Bože, već sam ti dosadio svojim zahtjevima da me oslobodiš ovog glupog magarećeg života u malom provincijskom mjestu u Palestini.

U ovogodišnjoj akciji “Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem” njemački benediktinci iz opatije Dormito sa brda Sion iz Jeruzalema odnijeli su 74.841 ime na svitku papira kojeg su položili na srebrenu zvijezdu u bazilici Isusova rođenja u Betlehemu, gdje su izmolili Božji blagoslov za sva imena.

Njemački benediktinci koji žive u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu proteklih dana provodili su Božićnu akciju pod motom "Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem".

Bazilika Rođenja Isusova naziv je crkve u Betlehemu koje je izgrađena na mjestu gdje je rođen Isus.

O. Francesco Patton, talijanski franjevac i kustos Svete Zemlje za Radio Vatikan razgovarao o znakovima nade na Bliskom Istoku

Objavljeno u Duhovni kutak | 22.12.2018.

Betlehem svetog Franje

Na Božić 1223 svetoga Franje realizirane su u Grecciu uz pomoć domaćih ljudi i John Velìta, gospodara zemlje, žive jaslice s namjerom da će osvježiti mističnu atmosferu Božića u Betlehemu, i uprizori prostorija u kojoj je rođen Isus.

Njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu i ove godine provode božićnu akciju „Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem”

Njemački benediktinci koji žive u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu proteklih dana provodili su Božićnu akciju pod motom "Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem".

Britanka Lynn Nolan napravila je mini Betlehem od kolača.

Palestinci su ugasili božićna svjetla u mjestu Isusova rođenja u Betlehemu u srijedu navečer u znak prosvjeda zbog odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem kao izraelski glavni grad.

Objavljeno u Duhovni kutak | 25.8.2016.

Josipovo pismo majci

Draga mama,