Sadržaj s oznakom: Biskup Petar Palić

Popodnevni program bio je u znaku zajednice CENACOLO. Oni su imali svoje svjedočanstvo od 17,00 sati, a nakon večernje svete mise u 21,15 sati, također su imali i projekciju FILMA o Isusovom životu pod nazivom 'LA FESTA E' PER VOI' (SLAVLJE JE ZA VAS) koji su snimali zadnjih mjeseci ovdje u Međugorju i okolici.

Svim župama u MOSTARSKO-DUVANJSKOJ i TREBINJSKO-MRKANSKOJ biskupiji

Među „sedam svjetskih čuda“ ubrajaju su egipatske piramide. To su velike grobnice, koje sadrže mumificirana tijela egipatskih faraona. Mnogi ljudi posjećuju te grobnice, ali i grobnice poznatih osoba, političara, filozofa, pisaca koje se nalaze u katedralnim, samostanskim i drugim crkvama.

Krajem svibnja 2021. godine, tajnik Sinode biskupa, kardinal Mario Grech, uputio je pismo biskupskim konferencijama i najavio održavanje sinode o sinodalnosti 2023. godine – za nju će se Crkva pripremati tijekom sljedeće dvije godine. 

U Međugorju se danas (4. rujna 2021.) održava XXIII. Redovnički dan u BiH. Svetu misu predslavio je biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić. Među brojnim svećenicima u koncelebraciji su bili i apostolski nuncij nadbiskup Luigi Pezzuto, predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine i provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, predsjednik Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavko Slišković, međugorski župnik fra Marinko Šakota…

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić potpisao je 1. srpnja dekrete za nove službe u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji.

Biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić rekao je na IX. zasjedanju HNS-a kako u svojoj konstituciji crkve u svijetu, crkva i država su neovisne jedna o drugoj, piše Dnevnik.ba.

Osim u molitvi, druga korizmena nedjelja u Gabeli protekla je u znaku blagoslova zavjetnog kipa Isusa koji se moli u Getsemanskom vrtu.

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH, Vijeće ministara BiH na svojoj je 27. sjednici donijelo odluku kojom je biskupu Petru Paliću dodjeljuje državljanstvo BiH

Sprovodni obredi za tragično preminule mlade iz Posušja započinju sutra u 12 sati. Na gradskom groblju Martića križ u Posušju u 12 sati bit će održan sprovod Mirele Rezo, a u 14 sati Stjepana Jukića.

Božićna poruka apostolskoga upravitelja Hvarske biskupije mons. Petra Palića, biskupa mostarsko-duvanjskoga i apostolskoga upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Svetkovina Bezgrešnog začeća BDM u utorak 8. prosinca 2020. godine u Međugorju je prošla u izmjenjivanju kišnih i sunčanih razdoblja. Od stranih hodočasnika Ured informacija imao je prijavu dvadesetak hodočasnika iz Italije, a to su bili učesnici Hodočašća ljubavi kojima je nakon odvoženja humanitarne pomoći po Bosni, Međugorje bilo zadnja, ciljana etapa upravo na ovu svetkovinu.

Na blagdan Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije u utorak 8. prosinca u 18 sati misno slavlje u međugorskoj crkvi sv. Jakova predvodit će mons. Petar Palić, novi mostarsko-duvanjski biskup te apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski i hvarski.

Novi mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić je u razgovoru za „Spektar“ – prilog Slobodne Dalmacije od subote 31. listopada komentirao položaj i probleme hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini te odgovorio na pitanja kako vidi rješenje spora oko podjele župa u Hercegovini i je li realno da Međugorje bude proglašeno svetištem Kraljice mira.

Na području za koje pastoralno skrbi i kojim kanonski upravlja ovaj Ordinarijat do sada je (od ožujka ove godine) ukupno oboljelo više od 8.000 osoba te umrlo oko 130 osoba. Ono što zabrinjava jest da u posljednje vrijeme broj oboljelih ubrzano raste, a i broj smrtnosti se uvećava. Bolnički kapaciteti sve su manji, a zdravstveni djelatnice sve umorniji i na rubu izdržljivosti.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg susreo se u četvrtak 29. listopada s mons. Petrom Palićem, novim biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske biskupije. Izrazivši srdačnu dobrodošlicu biskupu Paliću, čestitao mu je na preuzimanju pastirske brige i odgovornosti za Crkvu u Hercegovini.

Stranica 1 od 3