Sadržaj s oznakom: Biskup Petar Palić

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić uputio je korizmenu poslanicu, poručivši da ovu korizmu treba shvatiti kao povlašteno vrijeme za jačanje zajedništva te „vrijeme borbe protiv neprijatelja jedinstva unutar naše kuće“. Posebice je pozvao na molitvu za sve u neregularnim župama koji ne žive potpunu pripadnost i zajedništvo u Kristovoj Crkvi. Poslanicu prenosimo u cijelosti.

Čestitku za Božić 2023. mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog Petra Palića objavljujemo u cijelosti.

Hrvatska katolička misija Beč u subotu je tijekom dva misna slavlja proslavila primanje sakramenta svete potvrde. A njega je po rukama Mostarsko duvanjskog biskupa Petra Palića primilo 183-oje krizmanika. U koncelebraciji su bili: fra Marko Neretljak, franjevac trećoredac i franjevci koji djeluju u ovoj misiji: fra Radovan Ćorić, fra Josip Koren, fra Marko Vuković i fra Darko Grmača, javlja dijaspora.

Na Prvu korizmenu nedjelju, 26. veljače biskup mostarsko-duvanjski i ap. upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić predslavio je u Bijelom Polju pučku sv. misu te poslije održao u crkvi predavanje za 42 bračna para izvijestio je portal Nedjelja.

Mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić predvodio je na liturgijski spomendan sv. Ivana Pavla II., u subotu 22. listopada 2022. u mostarskoj katedrali svečano euharistijsko slavlje na kojem je za đakone zaredio petoricu kandidata.

Na 14. Mariološko-marijanskom internacionalnom kongresu koji se održavao u Međugorju od 7. – 9. listopada 2022. mogla su se čuti 23 izlaganja na temu “Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji”.

Popodnevni program bio je u znaku zajednice CENACOLO. Oni su imali svoje svjedočanstvo od 17,00 sati, a nakon večernje svete mise u 21,15 sati, također su imali i projekciju FILMA o Isusovom životu pod nazivom 'LA FESTA E' PER VOI' (SLAVLJE JE ZA VAS) koji su snimali zadnjih mjeseci ovdje u Međugorju i okolici.

Svim župama u MOSTARSKO-DUVANJSKOJ i TREBINJSKO-MRKANSKOJ biskupiji

Među „sedam svjetskih čuda“ ubrajaju su egipatske piramide. To su velike grobnice, koje sadrže mumificirana tijela egipatskih faraona. Mnogi ljudi posjećuju te grobnice, ali i grobnice poznatih osoba, političara, filozofa, pisaca koje se nalaze u katedralnim, samostanskim i drugim crkvama.

Krajem svibnja 2021. godine, tajnik Sinode biskupa, kardinal Mario Grech, uputio je pismo biskupskim konferencijama i najavio održavanje sinode o sinodalnosti 2023. godine – za nju će se Crkva pripremati tijekom sljedeće dvije godine. 

U Međugorju se danas (4. rujna 2021.) održava XXIII. Redovnički dan u BiH. Svetu misu predslavio je biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić. Među brojnim svećenicima u koncelebraciji su bili i apostolski nuncij nadbiskup Luigi Pezzuto, predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine i provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, predsjednik Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavko Slišković, međugorski župnik fra Marinko Šakota…

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić potpisao je 1. srpnja dekrete za nove službe u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji.

Biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić rekao je na IX. zasjedanju HNS-a kako u svojoj konstituciji crkve u svijetu, crkva i država su neovisne jedna o drugoj, piše Dnevnik.ba.

Osim u molitvi, druga korizmena nedjelja u Gabeli protekla je u znaku blagoslova zavjetnog kipa Isusa koji se moli u Getsemanskom vrtu.

Stranica 1 od 3