Sadržaj s oznakom: Božićna čestitka

Objavljeno u Kolumne | 26.12.2021.

Čestitke i čestitari

Najgore što bi se ikome za Božić moglo dogoditi jest da ostane bez čvrstog stiska ruke, čestitarskog cjelova, toplog prijateljskog zagrljaja, te čestitke - usmene, pismene ili virtualne (sms, e-mail).

Svima vama dragi naši čitatelji, svim ljudima dobre volje i svima onima koji s radošću slave rođenje našega Spasitelja Isusa Krista, želimo čestit i blagoslovljen Božić.

Fra Marinko Šakota, međugorski župnik župljanima, hodočasnicima i svim vjernicima čestitao je Božić i uputio svoju poruku, koju prenosimo u cijelosti:

Kršćanska godina priča svoju priču.

Božić je blagdan radi kojeg ću se truditi da učinim sve što će ti pomoći da budeš sretniji; radi kojeg ću se truditi da ne učinim ništa čime bih te mogao rastužiti.

Prije nekoliko godina vidio sam vrlo neobičnu božićnu čestitku.

Afrikaans: Geseende Kersfees en 'n Gelukkige Nuwe Jaar!

Pripadnici 9. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute support u Afganistanu uputili su božićnu čestitku svojim obiteljima, kolegama u Hrvatskoj i svim građanima Republike Hrvatske.

Kao i svake godine, papa Franjo je posjetio svog prethodnika u samostanu Mater Ecclesiae.

Božićna čestitka mađarskog premijera Viktora Orbana odjeknula je Europom. Premda su mediji načelno objavili njen sadržaj, objavljujemo je u cijelosti, prevedenu na hrvatski.

"Molim da Božiji mir zavlada u ljudskim srcima, obiteljima i među narodima", kazao je kardinal.

BLAGOSLOVLJENA TI MEĐU ŽENAMA BOŽIĆNA PORUKA 2017.

Pater Ivan Ike Mandurić u na svom Facebook profilu objavio je božićnu čestitku koja je upućena svima koji kako kaže za Bogom čeznu i za nebom vapiju. Donosimo vam njegovu božićnu čestitku u cijelosti:

Objavljeno u Medjugorje | 21.12.2016.

Čestitanje za Božić

Veliki broj župljana izrazio je želju prošle godine da čestitanje na Božić ne bude više ispred crkve, odnosno u podrumu Župnog ureda, nego na prostoru Stare crkve gdje smo i u ovom došašću imali predivne susrete.

Papa Franjo je naglasio da bi svi trebali dopustiti da jednostavnost djeteta Isusa, rođenog u siromaštvu u jaslicama unatoč njegovoj božanskoj prirodi, prožme njihov duh i nadahne njihov život.

Stranica 1 od 2