Sadržaj s oznakom: Božja riječ

Odgovor na ovo pitanje neće odrediti samo kako gledamo na Bibliju i na njezinu važnost u našim životima, nego će u konačnici ostaviti vječni utisak na nas.

Kako zamjeniti misli koje dolaze od sotone Božjom riječi

Kad bih mogao birati, sigurno ne bih dragovoljno išao liječniku na pregled.

Riječi našeg Stvoritelja mogu imati upečatljiv učinak na naše živote zato što su osnažene snagom Duha Svetoga. Božje Riječi su kao svjetla na našem putu prema ispunjenju svrhe za koju nas je Bog stvorio.

Kada je čovjekova Biblija u raspadu, čovjek nije...

Papa Franjo putem društvene mreže potaknuo je vjernike na svakodnevno čitanje evanđelja.

Papa Franjo u katehezi na općoj audijenciji u srijedu 27. lipnja nastavio je niz kateheza posvećenih Božjih zapovijedima. Rastemo i izgrađujemo se kao kršćani ne snagom svoje volje, već prihvaćanjem spasenja, tako da pustimo da budemo ljubljeni, istaknuo je Papa.

Papa nastavio niz kateheza o euharistijskom slavlju te pozvao na ujedinjavanje snaga protiv trgovine ljudima, „te strašne ljage suvremenoga ljudskog roda"

Ej, ti što čitaš, UPAMTI, neka se u dubinu tvog bića slegnu Božje riječi :

Hrabrost, molitva i poniznost su osobine velikih „glasnika“ koji su pomogli Crkvi da raste u svijetu, koji su pridonijeli njezinom misionarskom karakteru – kazao je papa Franjo na misi u Domu sveta Marta. U današnjoj se propovijedi nadahnuo primjerima svetih Ćirila i Metoda, zaštitnika Europe, čiji spomendan Crkva slavi.

Jedan od najpoznatijih evangelizatora dr. Charles Price (1887. – 1947.) poznat je naročito po tome što je naglašavao da su iscjeljenja poput onih u Bibliji dio svakodnevna iskustva Crkve u svakome razdoblju. Tako je po njegovoj vjeri i službi Isus obnovio i ozdravio na tisuće ljudi! Jedna od njih bila je sestra glavnog lika knjige „Najsretniji ljudi na svijetu”

Citat je ovo koji bi trebali imati na umu kroz cijeli život, a posebno u vrijeme kad smo u Božjem hramu ili kako volimo kazati kad smo u crkvi.