Sadržaj s oznakom: Carlo Acutis

Rođendan mladog blaženika slavio se diljem svijeta 3. svibnja a njegove nas lekcije i dalje vode kroz život,  piše Aleteia.

Putujuća izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" otvorena je u četvrtak u izložbenoj dvorani Franjevačkog muzeja i galerije na Gorici u Livnu, javlja vecernji.ba.

Mladi Talijan koji je 2020. proglašen blaženim, pokazuje nam put do Boga – koji možda i nije tako težak.

“Sretan sam što umirem jer sam živio svoj život ne trošeći ni minute na one stvari koje se Bogu ne sviđaju.” 

"Bog je - piše Carlo - istina, a za istinu nisu potrebne riječi, ona se sama izražava. Sam po sebi otkriva svu istinu. Ljudski glas je oštar, prepotentan, arogantan, uznosit, nestrpljiv, zajedljiv, nasilan. Navikavanje na Božji glas velika je milost. To znači osluškivati Istinu."

Petnaest godina od smrti petnaestogodišnjega talijanskog mladića blaženog Karla Acutisa navršava se 12. listopada 2021., kada se slavi njegov liturgijski spomendan.

Uz prvi spomendan novog blaženika Carla Acutisa 12. listopada pročitajte intervju kojeg donosi Hrvatska Katolička Mreža s njegovom majkom koja svjedoči o brojnim znakovima koja joj je sin ostavio i ostavlja ih i danas.

Carlo Acutis, koji je umro od leukemije u dobi od 15 godina 2006. godine, bio je duboko religiozan zaljubljenik u računala iz Milana, a danas je u Vatikanu proglašen blaženim.

Od današnjeg dana 1. listopada moguće je častiti posmrtne ostatke Carla Acutisa, "računalnog-apostola" koji će biti proglašen blaženim 10. listopada.

Njegove posljednje riječi bile: „Svu svoju patnju želim dati Gospodinu za Papu i za Crkvu. Ne želim ići u čistilište, želim ići ravno u raj“.

Papa Franjo je Kongregaciji za proglašenje svetima, primivši jučer njezinoga pročelnika, kardinala Angela Becciua, odobrio da donese uredbe kojima se omogućava novo proglašenje blaženima i svetima.

Postulator kauze za beatifikacije potvrdio glasine. I najavljuje: u tijeku je studija o čudu koje se dogodilo u Brazilu.

Carlo Acutis je obožavao euharistiju te je koristio svoje računalne vještine za katalogizaciju svih euharistijskih svjetskih čuda.

24. rujna 2016. godine kardinal Angelo Scola završio je dijecezansku razinu kanonizacijskog postupka za Carla Acutisa, talijanskog dječaka koji je umro 12. listopada 2006., u dobi od 15 godina, od leukemije. On je bio omiljen mladić koji je redovito molio i dnevno išao na misu, ali se bavio i programiranjem i volio računala, snimanje filmova, kao i crtanje stripova.