Sadržaj s oznakom: Crkva

U posljednje vrijeme svjedoci smo pojave koja, u najmanju ruku, zbunjuje vjernike. Riječ je o aplaudiranju nakon, ili za vrijeme propovijedi te, ako je riječ o pjevanim misama, poslije kvalitetne glazbene izvedbe zbora

Vjerovatno se svi sjećamo prepoznatljivih crvenih cipela koje je nosio papa Ivan Pavao II., kao što se i većina pita zašto papa Franjo iste ne nosi.

Objavljeno u Meditacije | 27.4.2022.

U društvu s Marijom

Ako imaš Marijinu sliku, sjedeći ili stojeći zagledaj se u nju.

Ovo je svjedočanstvo mještanina LJUBE JOVANOVOĆA koji brine o crkvi Milosrdnog Isusa u Šurmancima, filijali župe Međugorje, u kojoj dočekuje hodočasnike i svjedoči im:

Pročitajte 10 molitvi koje možete moliti kada primijetite katoličku crkvu i želite slaviti Boga.

Objavljeno u Duhovni kutak | 19.4.2022.

Svaki dan oprost jedan

Znamo li se koristiti preobilnim duhovnim blagom oprosta, što nam ga nudi Crkva za naše duhovno dobro i za dobro svetih duša u čistilištu?

Trenutno sam u vezi s muškarcem koji je rastavljen i ima dijete.

Objavljeno u Poučne priče | 18.4.2022.

Uskrsni poljubac

Branko ima tatu i mamu, a k tome i dvije seke. Idu oni svi u crkvu.

Dvadesettrogodišnja Nadège bila je prostitutka. Njezin „životni odabir“ nije u njoj izazivao grižnju savjesti.

Objavljeno u Poučne priče | 27.3.2022.

Nije li čudno?

Čudno je kako novčanica od deset kuna izgleda velika kada je u crkvi damo kao milostinju, a tako mala kad s njom otiđemo u trgovinu.

Možemo li zamisliti koliko je Bog ljubio čovjeka da je odlučio postati čovjekom i tako spasiti ljudski rod.

Zašto Katolička Crkva?

Objavljeno u Duhovni kutak | 2.3.2022.

Što je iskustvo vjere?

Iskustvo vjere je jedan duboki duhovni doživljaj, u kojem se čovjekovo srce tako otvori da u njega ude Božje svjetlo i čovjek osjeća sigurnost i spoznanje.

Članovi Crkve postali smo krštenjem, svećenik je našu glavu polio vodom kako je to Isus zapovjedio.

Fra Antonio je gledišta kako se nije trebalo dopustiti da bilo kakvi stožeri određuju kako će se vršiti crkveni obredi i dijeliti Pričest. Govorio je o mnogim detaljima iz života…

Fra Siniša Pucić je s novinarske karijere, nakon žarke molitve u Međugorju 1997. pronašao novu, „svećeničku karijeru“. U svojih 7 godina franjevaštva već je pokrenuo mnogo toga. Tako je s Franjevačkim svjetovnim redom s Trsata pokrenuo i vodio prvo riječko Prihvatilište za beskućnike – Ruže sv. Franje i časopis Ulične svjetiljke, isto tako i prvu hrvatsku Socijalnu samoposlugu kao i nebrojene male karitativne akcije.

Stranica 1 od 7