Sadržaj s oznakom: Dar

Objavljeno u Duhovni kutak | 30.3.2023.

Što je to dar jezika?

Trenutno u svijetu oko 100 milijuna katolika moli u drugim jezicima.

Petogodišnja djevojčica nije puštala oca na miru ispitujući ga što će joj kupiti kad ode u grad.

Mladi se čovjek spremao maturirati. Mnogo se mjeseci divio predivnom sportskom automobilu u izlogu.

Darovati poklon koji se sviđa Isusu jest provoditi vrijeme sa zahtjevnom osobom ili pomoći nekomu bez prikrivenog interesa – napisao je papa Franjo u svojoj današnjoj tweet-poruci.

Većina djece ovog Božića veselilo se jer su pod borom dobili nove fora igračke ili gadgete, ali Landon Ryan Rice iz Normana u Oklahomi je doslovno zaplakao od sreće jer i službeno dobio – obitelj. Otvarajući poklon koji je izgledao kao zapakirana uokvirena slika, nije imao pojma kakav dar ga čeka.

Danas bih želio s vama razmišljati o značenju rođenja Gospodina Isusa koje ovih dana živimo u vjeri i slavlju – rekao je papa Franjo na početku svoje kateheze održane tijekom opće audijencije u dvorani Pavla VI. u Vatikanu i nastavio – izrada jaslica i osobito liturgija svojim biblijskim čitanjima i tradicionalnim pjesmama, oživjele su u nama onu biblijsku poruku „danas se rodio za nas Spasitelj, Krist Gospodin“.

'Moram priznati da sam ja iznenađena odgovorom. I zato presretna', kaže mama

Objavljeno u Poučne priče | 15.12.2016.

Darovi bez srca

Postoji umjetnička slika koja prikazuje Isusa u mračnom vrtu. Lijevom rukom drži svjetiljku, a desnom kuca na teška i velika vrata.