Sadržaj s oznakom: Depresija

Depresija je veoma rasprostranjeno stanje koje zahvaća milijune ljudi, kako kršćana tako i nekršćana.

Vjerom je moguće savladati depresiju i zadobiti duševni mir, istinskom vjerom u Boga, njegovu ljubav, milosrđe i svemoć, najbolji je lijek i brana protiv depresije. Medicina je moć ali vjera je svemoć. Ova djevojka zadobila je ozdravljenje kroz sakramentalni život.

Ako se nađete u tami, ključ je "posegnuti"

Neka imena na ovom popisu mogla bi vas iznenaditi

Ako se ne možeš osloboditi žalosti i depresije, glasno ponavljaj ove riječi:

Toliko nas frustriranih i depresivnih neumorno korača kroz život tražeći ono što će ispuniti tu prazninu u našem srcu, a pri tom, pojma nemajući, da to što tražimo u isto vrijeme traži nas.

Od malenih nogu bila sam jako sramežljivo dijete pa sam se svega stidjela.

Objavljeno u Molitve | 22.8.2020.

Molitva protiv depresije

Gospodine Isuse, klanjam ti se. Priznajem Gospodine, da se ponekad osjećam tako depresivno te nisam u stanju moliti.

Otac Josè Tolentino de Mendonça nastavio je istraživati temu žeđi zajedno s papom Franjom i članovima Rimske kurije za vrijeme njihovih korizmenih duhovnih vježbi. „Spoznao sam svoju žeđ“ i „Žeđ ni za čim koja nas čini bolesnima“ bile su teme jučerašnjeg i jutrošnjeg nagovora.

Depresivni poremećaji su toliko ozbiljni i toliko prošireni da zauzimaju treće mjesto među najistaknutijim bolestima pa se već govori kako mogu pogoditi svakoga

Moje upoznavanje s vjerom počelo je  još od malih nogu, jer sam rođena u katoličkoj obitelji, a i pohađala sam katolički vrtić gdje su me odgajale časne sestre.

Apostoli ne vide nekog duha, neku utvaru kad im se Isus ukazao. Oni vide Isusa, osobu. Isus je uskrsnuo dušom i tijelom.