Sadržaj s oznakom: don Josip Mužić

Kao svjedočanstvo nekadašnje plodne vjere na zapadu ostaju još brojne crkve i crkvice koje se sve manje koriste ili su jednostavno zatvorene. Ove sad puste građevine često su proglašene spomenicima kulture i vapiju za materijalnom obnovom

Piše don Josip Mužić:

Poslušajte izvrstan savjet don Josipa Mužića kako (p)ostati pravovjeran

Od kuge, gladi i rata oslobodi nas Gospodine!” – Tako se molilo kod blagoslova polja i nekad je to ljudima bilo na pameti kao tri najveća zla koja mogu snaći zajednicu pa su zajednički tako molili.

Na početku možemo čuti nešto o don Josipu, koji je sa 16 godina otišao studirati u Rim, o susretanju raznih svećenika (zbog čega postoji izreka „Viđen Rim – izgubljena vjera“), o molitvenoj zajednici u Splitu i pozivu na svećeništvo, o prvotnom studiranju filozofije i promatranju svećeničkog poziva sa strane, o prvim koracima na putu ka svećeništvu, o slavlju jedne Nove godine na kojoj se točno u ponoć molila krunica, te nešto o crkvi za mlade u kojoj djeluje trideset godina kao upravitelj.

Poslušajte izjavu prof.dr.sc. Josip Mužić na 1. međunarodnoj konferenciji u Hrvatskoj za obustavu Agende 2030 "UJEDINJENI ZA ČOVJEKA"

Iskustvo Crkve u Hrvata je bogato i može poslužiti kao polazište za jedan pokušaj razumijevanja sadašnjega trenutka s motrišta vjere imajući na umu uz katoličanstvo jednako pravoslavlje i islam koji su prisutni na našim prostorima.

U nama susjednim državama (Italiji, Sloveniji, Austriji i Srbiji) već su na snazi „mjere” koje ograničavaju, ugrožavaju i ukidaju vjerske slobode. Istočni ili zrenjaninski scenarij je oduzimanje po kratkom postupku smještaja, posla i prihoda svećenicima koji nemaju COVID potvrdu

Na opasnost življenja u sveopćem društvu totalitarizma upozorio je prof. dr. don Josip Mužić na predstavljanju svoje nove knjige"Cjepivo: Da ili ne? Moralno rasuđivanje u doba korone" u župi Marije Majke Crkve 3. prosinca u Trnovčici u Zagrebu.

Poslušajte novi nagovor don Josipa Radića

Ne možemo se pravdati da nismo shvatili šta se događa. Imamo razum za prepoznavati znakove i izvlačiti pouke

U prošloj emisiji “Riječ i život” od ponedjeljka 17.12.2018. imali smo priliku na par minuta čuti i nekoliko misli don Josipa Mužića, koji je skrenuo pozornost na to da kršćanin koji želi doživjeti Božić mora potražiti jedan drugi, drugačiji put.

U emisiji Agape urednika i voditelja fra Maria Knezovića, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje gostovao je dr. don Josip Mužić.

Obitelj je crkva u malom – ovu definiciju nekako svi teoretski znamo. Koliko smo svjesni te odgovornosti, tog poslanja i te snage – to je već drugo pitanje.