Sadržaj s oznakom: Donald Trump

Američki predsjednik Donald J. Trump u subotu je nominirao sutkinju Amy Coney Barrett za sutkinju Vrhovnog suda, na poziciju koju je do smrti obnašala Ruth Bader Ginsburg, piše totalno.hr.

Marijana Petir jedina je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu koja već četvrti put za redom sudjeluje na jednom od najznačajnijih događanja u SAD-u.

Saborski zastupnik po pozivu američkih supredsjedatelja organizacijskog odbora, Charlia Christa i Randya Hultgreena danas putuje u Washington gdje će sudjelovati na 66. Nacionalnom molitvenom doručku.

Donald Trump izdao proglas za nerođene. Ovo je dan na koji će Amerikanci biti pozvani razmisliti o svetosti ljudskog života.

Američki predsjednik, Donald Trump, obratio se ispred Bijele kuće 45. Hodu za život koji se 19. siječnja održao u Washingtonu, i pozdravio njegove sudionika, javlja lifenews.com, prenosi narod.hr.

Sudjeluju brojni studenti katoličkih sveučilišta koji će, u nekim slučajevima, propustiti nastavu kako bi sudjelovali u hodu za ukidanje abortusa.

Palestinci su ugasili božićna svjetla u mjestu Isusova rođenja u Betlehemu u srijedu navečer u znak prosvjeda zbog odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem kao izraelski glavni grad.

Papa Franjo je za vrijeme današnje opće audijencije pozvao da se poštuje status quo u Jeruzalemu u skladu s odgovarajućim rezolucijama Ujedinjenih naroda.

Donald Trump ponovno donosi kontroverznu odluku koja bi mogla destabilizirati cijeli Bliski istok – planira sutra priznati Jeruzalem kao prijestolnicu države Izrael.

Trumpova administracija je obustavila političku i financijsku podršku organizacijama koje podržavaju pobačaj prilikom održavanja stanovitih G7 i G20 sastanaka, ujedno i najviših razina međunarodne diplomacije.

Predsjednik Trump povukao Sjedinjene Države iz organizacije UNESCO, agencije UN-a, koja zagovara pobačaj, LGTB aktivizam i radikalni seksualni odgoj za malu djecu.

Prošloga je tjedna administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa donijela odluku o ukidanju odredbe zakona tzv. Obamacarea, koja je obvezivala poslodavce na povrat novca za kontracepcijska i abortivna sredstva u sklopu zdravstvene zaštite njihovih djelatnika.

Na povratku iz Kolumbije, papa Franjo održao je uobičajenu novinsku konferenciju u avionu, iako je zbog turbulencija bila prekinuta. Papa Franjo dovodi u pitanje Trumpovu DACA odluka te da li je ona doista pro-life

Na povratku iz svoga posjeta Meksiku, papa Franjo, upitan o zalaganju D. Trumpa, kandidata za idućeg predsjednika SAD-a, da na granici s Meksikom sagradi visok zid kako bi spriječio meksičke imigrante da uđu u SAD, rekao je: „Tko gradi više zidova nego mostova, taj nije krš­ćanin.”

Sveti se Otac jutros (24. svibnja) u Vatikanu susreo s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država, Donaldom Trumpom, te su pola sata raspravljali o pitanjima mira, međureligijskog dijaloga i vjerske slobode, kao i o Crkvi u Americi te njezinoj ulozi u obrazovanju, zdravstvenoj skrbi i potpori seliocima.

Nekoliko dana nakon što je položio prisegu Donald Trump planira ukinuti novac nevladinim udrugama koje promiču pobačaj, a u to je uključena možda i najveća organizacija Planned Parenthood.

Stranica 1 od 2