Sadržaj s oznakom: Duhovne vježbe

Uz Sveto pismo, knjižica Nasljeduj Krista autora Tome Kempenca najprevođenije je i najviše tiskano djelo kršćanske duhovnosti. Ovaj klasik duhovnosti, koji želi voditi duše prema napretku u duhovnom životu, izvorno je namijenjen redovnicima. No, tijekom stoljeća hranio je mnoge kršćane, i redovnike i laike, koji su dosegli vrhunce svetosti. Kao i tolikima prije nas, i nama danas Nasljeduj Krista može biti od velike duhovne koristi.

Objavljeno u Najave | 22.7.2023.

Usputne duhovne vježbe

Usputne duhovne vježbe

Ljeto je u punome sjaju i vrijeme ide svojim tijekom. Neki od nas usredotočeni su na rad, vrhunac radne godine, a neki pak uživaju vrijeme odmora. I jednima i drugima ovo vrijeme može biti stresno jer nam društvo nudi svoju viziju i rada i odmora, a mi smo ponekad poput ovaca bez pastira pa bismo htjeli iskoristiti sve što nam se nudi. Kako u tom vremenu biti usredotočen na ono što je jedino bitno? Na Gospodina, na molitvu, na pravi odmor i duha i tijela ili pak kako u vrevi radnoga ljeta priuštiti sebi kvalitetno vrijeme za Gospodina i s Gospodinom?

Od 29. kolovoza do 2. rujna u franjevačkom samostanu na otoku Badiji održat će se duhovne vježbe za vjernike laike, a predvodit će ih fra Ante Vučković.

U tijeku su prijave za „Duhovne vježbe u svakodnevnom životu“ koje će se održavati od 4. rujna do 18. prosinca u Rezidenciji Družbe Isusove u Splitu, Manuška poljana 1.

U Franjevačkoj kući molitve u Masnoj Luci, na Blidinju, mostarsko-duvanjski i trebinjsko - mrkanski biskup mons. Petar Palić predvodio je od 5. do 7. studenoga 2021. duhovne vježbe za vjeroučitelje.

U toku su korizmene E-duhovne vježbe koje vode E-fratri iz Pazina. Svakoga dana svima onima koji su se prijavili preko e-maila ili aplikacije stižu prigodni tekstovi za meditaciju i molitvu. Ipak, brojni upiti sudjelovatelja, potaknuli su E-fratre na razmišljanje o mogućem pravom, živom susretu u okvirima epidemioloških mjera.

Hoditi iz odaje u odaju sa sv. Terezijom Avilskom od 17. veljače do 11. travnja 2021.

Prijave za ljetne e-Duhovne vježbe u tijeku

Objavljeno u Medjugorje | 17.1.2019.

Duhovne obnove u Međugorju

„Duhovne obnove vrlo su važan aspekt Međugorja.“ – istaknuo je mons. Hoser u svojoj izjavi za Večernji list od 5.1.2019. godine.

Fra Darko Tepert, fra Josip Vlašić i fra Marinko Klaić pozivaju na adventske e-duhovne vježbe koje će se održavati od 2. do 25. prosinca, a prijave traju do 1. prosinca.

Pripravi srce za susret pomoću Adventskih duhovnih vježbi koje traju od 2. do 25. prosinca 2017.

Objavljeno u Najave | 22.11.2017.

Pripravi srce za susret

Uskoro će Božić. Ne treba govoriti kako je to naš najradosniji blagdan.

Prijavite se na online karmelske duhovne vježbe sa sv. Josipom u Došašću 2017.

Objavljeno u Duhovni kutak | 13.7.2017.

S Marijom na putu

Evo jednih, recimo tako, laganih ljetnih duhovnih vježbi, koje možete obaviti čak i za vrijeme svojeg godišnjeg odmora, ako ste sretni pa ćete ga imati.

BITAN JE POJEDINAC Fra Darko Tepert (47) zajedno s franjevcima iz samostana u Pazinu pokrenuo je e-duhovne vježbe. Nisu im važni brojevi, nego ljudi.

Duhovne vježbe sv. Ignacija Loyolskog u šutnji od 3 dana održat će se u duhovnom centru "Karmel sv. Ilije" na Buškom jezeru od 17.4. do 20.4. 2016.

Stranica 1 od 2