Sadržaj s oznakom: Đuro Hranić

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić upozorio je u povodu početka školske i katehetske godine da smo zbog pandemije koronavirusa iznova i ovaj put na dramatičan način postali svjedocima ranjivosti globaliziranoga svijeta.

Svetkovina velike Gospe svečano je proslavljena i u slavonskom marijanskom svetištu u Aljmašu. Donosimo vam snažnu propovijed đakovačko - osječkoga nadbiskupa Đure Hranića čije riječi po snazi i pronicavosti prelaze granice Aljmaša: ..."I kao pojedinci, ali i kao čitavo ljudsko društvu borimo se sa zmajem kojemu “rep povlači trećinu zvijezda nebeskih te ih obara na zemlju”, obara ideale i snove o društvu u kojemu su ljudi braća i sestre. Zmaj želi ugasiti zvijezde, štoviše onemogućiti bilo kakav pogled u Nebo!" Ostatak ove sjajne propovijedi pročitajte u nastavku:

„I porodi sina svoga, prvorođenca, povi ga i položi u jasle jer za njih nije bilo mjesta u svratištu“ (Lk 2,7) - naslov je božićne čestitke i pastirske poruke đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koju je uputio u ponedjeljak 17. prosinca na tradicionalnom susretu s predstavnicima medija u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

Nadbiskup Đuro Hranić je u prigodi dodjele odluka za stipendiranje korisnika Nadbiskupijske zaklade 'Dr. Nikola Dogan' 23. studenoga u Đakovu novinarima komentirao medijske napise o navodnoj smjeni zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i postupak proglašenja svetim kardinala Alojzija Stepinca.

Poruka predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju nadbiskupa Đure Hranića na početku školske i katehetske godine 2018./2019.

Predsjednik i tajnik Komisije „Iustitia et pax" đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić i dr. Vladimir Dugalić predstavili su 18. lipnja u zgradi HBK u Zagrebu izjavu „Savjest - čuvar čovjekova dostojanstva i slobode".