Sadržaj s oznakom: Festival mladih

34. MLADIFEST od 26. do 30. srpnja 2023.

Međugorski hodočasnici i Gospina djeca diljem svijeta znaju kako se Mladifest, duhovna obnova za mlade, organizira početkom kolovoza, kako bi završila na svetkovinu Preobraženja Gospodinova (6. kolovoza) i kako bi se time i simbolično označila „duhovna promjena, preobražaj“ koji se događa u mladima okupljenima oko Isusa u molitvi s Gospom.

I peti dan ovogodišnjeg 33. Međunarodnog susreta Mladih započeo je jutarnjom molitvom u 9,00 sati koju je predmolio fra Marinko Šakota. Nakon pjesme i plesa svoju katehezu održao je fra Renato Galić, mladi župni vikar na službi u Međugorju.

Zaštitni znak svakog Mladifesta pa i ovog su PJESMA I PLES! 

Najdojmljiviji trenuci Mladifesta upravo su ovi trenuci kontrasta svjetla i tame koju stvara MOLITVA PRED KRIŽEM I MEDITACIJA SA SVIJEĆAMA. 

I treći dan ovogodišnjeg 33. Međunarodnog susreta Mladih započeo je jutarnjom molitvom u 9,00 sati koju je predmolio fra Marinko Šakota i poveći broj mladih koji je ili sjedio u prvim klupama pred oltarom ili se povukao na klupe u hladovini. Ipak, kako je vrijeme odmicalo prema podnevu, unatoč tome što je postajalo sve toplije, plato ispred oltara postajao je sve ispunjeniji, rasplesaniji i nasmijaniji – moglo bi se reći da je Međugorje postalo veliki plesni podij obasjan zrakama žarkih sunčevih reflektora!

fra marinko

I popodne drugog dana Mladifesta obilježile su rijeke hodočasnika koje su se slijevale prema vanjskom oltaru crkve sv. Jakova. Klupe su već prije početka programa u 17 sati bile popunjene hodočasnicima pokazujući kako se ovi mladi ljudi ne boje SUNCA! Dapače, u duhu sv. Franje zajedno sa fra Marinkom, zahvalili su Bogu na bratu Suncu i svemu onome što nam ono daje.

Odluka fra Slavka Barbarića da održi nacionalno okupljanje mladih je bio direktan odgovor na sve veći broj hodočasnika koji su 80-ih godina stizali u Međugorje. I ja sam bila jedna od njih. Ostavivši svoj tadašnji posao u Irskoj, došla sam u Međugorje ljeto 1988. kao vodič irskih hodočasnika.

U Međugorju ovih dana boravi oko 1200 hodočasnika.

Koordinator svih ovogodišnjih međunarodnih duhovnih obnova u Međugorju, fra Marinko Šakota, na međugorskom radiju najavio je i neke novosti u vezi nadolazećeg znakovitog 33. Festivala mladih „Mladifesta“ u Međugorju.

Objavljeno u Medjugorje | 20.5.2022.

33. Mladifest u Međugorju

Priča o Mladifestu je priča o mladim ljudima koji su otkrili da je njihova sreća u Bogu i zato dolaze u Međugorje to zajedništvo s Bogom i ljudima svjedočiti i živjeti. Ljeto, sunce, more, razuzdane zabave uz drogu, alkohol i seks… - postavljaju se mladima kao imperativi ljetnog odmora.

Zaruke u Međugorju postale su IN.

Svoje „DA“ izrekli su u Međugorju tijekom Mladifesta.

Mladi ovogodišnjeg Mladifesta bili su ti koji su zapravo katehezirali i evangelizirali sve nas svojom srpljivošću i plesom pod žarkim suncem i svojim ostankom i osmjesima pod teškim pljuskom kiše. „Od čega ste vi sazdani? – zapitao se fra Goran Azinović – i odmah odgovorio „OD LJUBAVI!“ I doista samo ljubav prema Isusu i Gospi u njima, učinila je da mogu s toliko radosti i mira podnositi sve 'nedaće' ovih blagoslovljenih dana!

JUTARNJI PROGRAM: Fra Goran Azinović: Gospa treba ratnike ljubavi

Petog dana 32. Mladifesta u Međugorju središnje večernje misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, prenosi Radiopostaja MIR Međugorje.

Stranica 1 od 8