Sadržaj s oznakom: fra Karlo Lovrić

Objavljeno u Duhovni kutak | 26.12.2022.

Blagoslov kuća i obitelji

U rubrici pitajte svećenika, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje slušatelji su postavili pitanje: Što je to blagoslov, je li važno da cijela obitelj bude na okupu, što znače sličice koje dobijemo od svećenika?

Hrvatska ima najboljeg nogometaša svijeta! Prestižnu Fifinu nagradu The Best u ponedjeljak je u Londonu dobio Luka Modrić. Inspiriran ovim velikim uspjehom, fra Karlo Lovrić, bivši misionar u Švicarskoj, Lukin je uspjeh opjevao u pjesmi.

Fra Karlo Lovrić, kapelan u našoj župi od svibnja 2005., proslavit će sutra, 23. srpnja 2018. (ponedjeljak) u 11 sati 50. obljetnicu misništva - ZLATNU MISU u crkvi sv. Jakova.

Penjanje na Podbrdo i Križevac ili nešto drugo? Možda i to ako su početnici i vole se penjati. Novoizgrađeni pansioni, hoteli?

Slutnje malo bilo je u strahu,
Kauboje raznijet će u mahu
Ta furija, ta Španjplska škvadra,
Pisalo se, toliko je kadra.

Opet malo o nogometu. Nako male šale od neki dan, nastavljamo u "narodnom tonu". Sve aktualne nogometne probleme koji muče hrvatske navijače, ali i Hrvatski nogometni savez, fra Karlo Lovrić sažeo je u jednu pjesmu.

Potaknut velikim uspjehom naše nogometne reprezentacije protiv španjolskih nogometaša na prvenstvu u Francuskoj, javio nam se fra Karlo Lovrić i opet stihovima zabilježio što se dešavalo ovih na terenu.

Objavljeno u Kultura | 30.1.2016.

Kauboji nakon Španjolske

Nije uvijek sunčano ni lijepo,
Tko to misli, gleda život slijepo.
Dva smo dana u ekstazi bili,
Ti trenutci bit će uvijek mili.

Objavljeno u Kultura | 29.1.2016.

POBJEDA KAUBOJA

U Krakovu dogodi se čudo,Rukomet se igrao je ludo.Željko Babić trener našeg tima,Svidio se gledateljim, svima. Kao trener Hrvatske on veli:„Svi smo sada sretni i veseli.Zahvaljujem mom Isusu, znate,Međugorje zagrli…

Nalazimo se u vremenu priprave za Božić.

Osporavatelji prigovaraju da Gospa govori uvijek isto. Pokušajmo analizirati ponašanje jedne zemaljske majke kada savjetuje svoju djecu.

Fra Karlo Lovrić: Međugorje