Sadržaj s oznakom: Fra Stjepan Brčina

Dragi svi, najavljujemo 6. Antunovski hod mladih, koji će se ove godine održati u subotu 8. lipnja. Započet ćemo svetom misom u 12 sati u svetištu sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, potom ćemo se uputiti prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu prateći križ s relikvijama sv. Antuna.”

U Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan još jedan susret Hrvatskoga nadzemlja pod naslovom "Mladi vs. Crkva". Gost predavač bio je fra Stjepan Brčina, voditelj Evangelizacijske zajednice Sveti Duh

Posljednjih dana društvenim mrežama i portalima kruži isječak iz propovijedi fra Stjepana Brčine za vrijeme svete Mise u bazilici sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Župa Krista Kralja u Čitluku postaje pravi primjer duhovno - pastoralnog rada jedne župe. 

"Ovo se obraćam vama ženama. Kada te muškarac voli i zavoli prije svega on te traži, on ti piše, on te zove, on ne odustaje, on te poštuje takvu kakva jesi...", rekao je u fra Brčina u propovijedi u kojoj se posebno obratio ženama a koja je dirnula mnoge. Poslušajte:

Kakav je tvoj način obilježavanja adventa?

Pod geslom „Obrati se i vjeruj Evanđelju“, tijekom prvog korizmenog vikenda, od 24. do 26. veljače, na Humcu će se održati duhovna obnova koju će predvoditi fra Stjepan Brčina, poznati franjevac konventualac koji djeluje u crkvi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu.

Sredinom studenoga u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt am Main održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Stjepan Brčina, franjevac konventualac iz zagrebačke župe Sveti Duh, a pratio ga je slavljenički band Amorose, javlja dijaspora.hr.

3. Antunovski hod mladih od crkve sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima do crkve sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu održan je u subotu, 5. lipnja. Program je započeo misom nakon koje je više od dvije tisuće mladih okupljenih iz domovine i onih koji žive izvan Lijepe Naše hodočastilo prema Svetom Duhu.

U emisiji Agape, koju uređuje i vodi fra Mario Knezović, a koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje gost je bio fra Stjepan Brčina.

Mt 7, 1-8.14-15-21-23 "Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske!"

Danas, Isus stoji na vratima tvoga srca i kuca!

Iv 15, 26-27; 16, 12-15 Plodovi Duha.

Iv 20, 19-31 "Što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet!"

Današnje razmatranje fra Stjepana Brčine, o Riječi koja zadire u samu bit života:

Mt 20, 17-28 "Tko god hoće da među vama bude prvi, neka vam bude sluga."

Stranica 1 od 2