Sadržaj s oznakom: fra Tomislav Pervan

SPOMENDAN SVETIH ANĐELA ČUVARA – 2. listopada

Objavljeno u Kolumne | 1.10.2021.

KRUNICA - SAŽETAK EVANĐELJA

U mjesecu smo listopadu, mjesecu krunice. Krunice, svakome vjerniku tako drage molitve, molitve u kojoj ispred nas protječu tajne Isusova i Marijina života, otajstva spasenja.

Riječ ‘anđeo’ grčkoga je podrijetla i znači ‘glasnik’, vjesnik, (‘angelos’), a imamo je i u korijenu riječi ‘evanđelje’ – što znači ‘dobra vijest’.

Danas se Crkva sjeća, dan nakon Uzvišenja Svetoga Križa, Blažene Djevice Marije Žalosne – ili Sedam žalosti BDM, Marija-Gospa Žalosna, Mater Dolorosa.

Dosadašnja je povijest lika Gospe iz Guadalupe imala svojih snažnih pobornika ali i osporavatelja.

Svaki put kad mislimo, sad je gotovo, sad su stvari do kraja jasne, sva su pitanja odgovorena, nema se što više pitati, sad se može krenuti, neopterećeno, bez velikih zašto, ali, kako, podiže taj svoj prst i javlja se za riječ Toma, učenik i apostol.

Jučer smo slavili Presveto Srce Isusovo, ili njegovo božansko Srce. Danas slavimo Srce njegove Majke - njezino bezgrješno srce, prečisto.

U emisiji 'Izdvojeno' Laudato TV gostovali su: dr. sc. fra Tomislav Pervan, fra Jozo Zovko te Velimir Bugarin.

DAN DUHOVA ili PEDESETNICE Čitanja: Dj 2,1-11; 1Kor 12,3-7.12-13; Iv 20,19-23

Treća fatimska bila je obavijena velom tajne sve do god. 2000., kad je papa Ivan Pavao II. dao dopuštenje da se objavi uz komentar pročelnika Zbora za nauk vjere Josepha Kard. Ratzingera.

Na Posavskoj Televiziji svake srijede u 18,30 sati emitira se emisija: „Život! Što je to?“ urednika i voditelja Ace Župarića. U srijedu 14. travnja 2021. u emisiji je gostovao fra Tomislav Pervan, trenutno na službi kapelana u župi Međugorje.

Pogled prema dolje u rotondu u Bazilici svetoga Groba u Jeruzalemu.

Ulazimo kao vjernici u slavlje velikoga, svetoga Trodnevlja.

Marija poziva stalno na molitvu.

Na svoju riječ o zdravu i bolesnu oku nadovezuje Isus govor o čovjekovoj životnoj perspektivi.

Ime Isusovo jedan od izrazitih franjevačkih blagdana. Franjevački se kalendar otvara u godini blagdanom presvetoga Imena Isusova.

Stranica 1 od 8