Sadržaj s oznakom: Franjevački svjetovni red

U utorak 29. rujna 2020. održan je izborni kapitul bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Međugorje.

U nedjelju, 15.ožujka 2020. godine u župnoj crkvi svetog Jakova u Međugorju, pod svetom misom u 9:30 sati održan je obred zavjetovanja i primanja novih članova u FSR.

Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda iz Međugorja zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Zvonimirom Pavičićem boravi od 7. do 11. studenog 2018 na La Verni i Asizu.

Od 2. do 4. ožujka 2018. održan je godišnji kapitul hercegovačkog područnog bratstva OFS-a, u Međugorju u Kući mira.

Dana 25.veljače 2018. pod svetim misom u 9:30, u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju održan je obred zavjetovanja i primanja u novicijat novih članova OFS-a Medjugorje.

Uoči nadolazeće korizme članovi OFS-a Međugorje organizirali su duhovnu obnovu u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru u periodu od 9. do 11. veljače 2018.

Franjevački svjetovni red u Međugorju osnovao je 17. rujna 1885. fra Anzelmo Čulina.

Na blagdan svetoga Ljudevita, suzaštitnika Franjevačkog svjetovnog reda, 25. kolovoza 2017., održana je još jedna područna duhovna obnova za članove OFS-a iz Hercegovine.

Posljednjih mjesec dana u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru rodila se i oblikovala ideja o programiranju aplikacije za mobilne telefone kao sredstva evangelizacije i apostolata.

Četrdesetak članova mostarskog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda sudjelovalo je na molitvenom seminaru koji je održan od 13. do 15. studenoga 2015. u Međugorju.

Ovaj tjedan započinju redoviti susreti članova Franjevačkog svjetovnog reda po starom rasporedu.

I ove godine na Veliki petak, od ranih jutarnjih sati, vjernici su se, u većim ili manjim skupinama, uspinjali na Križevac, moleći na različitim jezicima Križni put.

Godišnji kapitul Hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) održan je od 20. do 22. ožujka 2015. u franjevačkoj kući molitve i susreta Domus pacis u Međugorju.

Dana 15.ožujka 2015., pod svetom misom u 9.30, u župnoj crkvi u Međugorju održan je obred zavjetovanja i primanja novih članova u bratstvo OFS-a u Međugorju.

Franjevački svjetovni red ustanovljen je po nadahnuću i djelovanju sv. Franje.

Područno vijeće OFS-a Hercegovine, u suradnji s mjesnim bratstvima, kojih je Bogu hvala svake godine sve više, već petu godinu dva puta godišnje organizira područne duhovne obnove, na kojima sudjeluje preko 300 svjetovnih franjevaca – trećara.

Stranica 1 od 2