Sadržaj s oznakom: Fratri

U Međugorju je u petak, 10. veljače 2023., na blagdan Stepinčeva, svečano obilježen dan stradanja za fratre iz ove župe ubijene koncem Drugoga svjetskog rata i u poraću kao i za župljane stradale u Prvome, Drugome te u Domovinskom ratu.

U međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova, u petak, 10. veljače 2023., na blagdan Stepinčeva, u 18,00 sati bit će slavljena sveta misa za fratre iz ove župe ubijene koncem Drugoga svjetskog rata i u poraću kao i za župljane stradale u Prvome, Drugome te u Domovinskom ratu.

Uvjereni smo da nam franjevci neće zamjeriti što smo objavili i ovaj video koji je objavila redakcija portala Klikaj.hr jer, kako sami kažu, smijeha nikad dosta.

Luka Marić, Adam Vrlić i Stipe Čuljak zvijerski su pobijeni 1942. od strane četnika, na lokalitetu Vanjača, na Čabulji, a od 1995. godine tu se služi sveta misa za pokoj njihovih duša.

Fratri kapucini vode osobit centar u Huambou u Angoli, a u Africi se izazov brige za starije osobe u posljednje vrijeme nameće kao važno pitanje, piše Fides.

Poruka fratra iz Njemačke: Hrvati, ostanite u BiH i Hrvatskoj, na svojim ognjištima!

Na Adventu u Zagrebu posjetite kućicu "Kod fratara" na Zrinjevcu, kušajte samostanska jela i pomozite Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Sv. Duhu.

U srijedu, 17. listopada na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, u organizaciji provincijskog Vijeća za duhovnost i trajnu formaciju, održan je redoviti godišnji susret za mlađe – svečano zavjetovane fratre Bosne Srebrene.

Možemo mi sada moralizirati i plakati kako se čovjek otuđuje i gubi na internetu, ali od toga nema koristi, kažu fratri

Kada su se Hubert Kasonta i Cosmas Safari Sadiki 2012. godine upoznali u franjevačkom samostanu u Kongu, nisu ni slutili da će ih četiri godine kasnije, kako kažu, Božija volja dovesti u BiH o kojoj ništa nisu znali.

Na splitskom prosvjedu protiv Istanbulske konvencije održanom u četvrtak navečer, sudjelovali su i mnogobrojni svećenici, redovnici i redovnice.

Prije rata BiH je svake godine imala stotine studenata Franjevačke teologije u Nedžarićima u Sarajevu. Iako danas ovu ustanovu godišnje pohađa tridesetak mladića, nove generacije bosanskih fratara s velikom željom svakodnevno vrijedno uče i rade kako bi u narodu ostali čuvari vjere, pismenosti i lijepe riječi te adresa na kojoj ljudi uvijek mogu potražiti pomoć.

Fratarska odjeća bila je poseban problem za vrijeme Turaka. Govorili su im: