Sadržaj s oznakom: Gospa Fatimska

Kip Gospe Fatimske zaustavio se jedan dan i u mjestu San Giovanni Rotondo.

Nevjerojatna priča preživljavanja jednog pilota čiji je zrakoplov bio oboren pokraj Međugorja... „Postojao je netko tko se molio i pazio na moj povratak kući, osjetio sam kako me pokrila svojim plaštom... To ukazanje bilo je najvažnije što mi se dogodilo u Bosni i Hercegovini.“

Lucija je zamolila za ozdravljenje jednog bolesnika.

Objavljeno u Molitve | 13.5.2023.

Molitva Gospi Fatimskoj

Presveta Djevice Marijo, Kraljice najvjernija, Majko i odvjetnice naša, častimo te danas, pred tvojim blagoslovljenim likom da tvome prečistom Srcu povjerimo i predamo svoju Domovinu, svoj narod, svoju župu i naše mjesto, sve ljude u našim susretima i prostorima.

U nedjelju 13. svibnja 1917. u Iriskoj dolini Igralo se troje spomenute djece. U podne ugledali su bljesak.

Treća fatimska bila je obavijena velom tajne sve do god. 2000., kad je papa Ivan Pavao II. dao dopuštenje da se objavi uz komentar pročelnika Zbora za nauk vjere Josepha Kard. Ratzingera.

Gospa se prvi puta u portugalskom mjestu Fatimi, 13. svibnja 1917. ukazala malim pastirima: Luciji, Franji i Hijacinti, a kroz narednih 5 mjeseci to je činila svakoga 13. u mjesecu, otkrivajući im posebne tajne, koje se mogu sažeti u poziv na iskrenu pokoru, post i obraćenje srca.

Objavljeno u Devetnice | 4.5.2023.

Devetnica Gospi Fatimskoj

Molitva za svaki dan devetnice:

Djevice Fatimska, moja Majko koju toliko ljubim,
pristajući uz marijanski Pokret,
danas se posvećujem - na osobit način -
Tvome BEZGRJEŠNOM SRCU.

Bio je 13. dan mjeseca svibnja, godina 1981., blagdan Gospe Fatimske.

“Stvarnost otpadništva od vjere u naše vrijeme nas s pravom duboko plaši. Naša ljubav prema Kristu i njegovom Mističnom Tijelu, Crkvi, jasno nam ukazuje na ozbiljnost zla koje nam želi ukrasti naše vječno spasenje u Kristu“, rekao je kardinal Burke u svom govoru “Fatima: nebeski odgovor na Svijet u krizi”.

Povodom 103. obljetnice ukazanja Gospe u Fatimi u Portugalu 13. svibnja, duhovni projekt Mater Fatima poziva cijeli svijet na sudjelovanje ili praćenje slavlja putem društvenih mreža te među ostalom i molitva na nakanu svih onih koji pate zbog pandemije COVID-19.

Objavljeno u Svetac dana | 13.5.2018.

Gospa Fatimska

Gospa Fatimska to je bl. Djevica Marija koja se časti u portugalskome gradić Fatimi.

Ljudi koji zanemaruju Pakao jer ga vide kao mjesto koje je Crkva “izmislila” kako bi uplašila ljude i spriječila ih da djeluju na određeni način, moraju poslušati poruku Gospe Fatimske, rekao je kardinal Francis Arinze iz Nigerije.

13. svibnja navršava se točno 100 godina od prvoga ukazanja Blažene Djevice Marije u portugalskom gradiću Fatimi.

Stranica 1 od 2