Sadržaj s oznakom: Heroji

Savezničke snage iskrcale su se na obale sjeverne Francuske 6. lipnja 1944. Taj dan, Dan D, bio je velika prekretnicu u Drugom svjetskom ratu.

U spomen na sve poginule i nestale...
Pokoj vječni daruj im Gospodine i svjetlost vječna svijetlila njima.
Počivali u miru...

Katolički portal Aleteia donosi ekskluzivne fotografije za koje u opisu kaže da je sudeći prema onome što su svjedočili brojni prolaznici  'nastupio dan spasenja u New Yorku'.

Izmorena 6-mjesečna beba cijelo vrijeme je spavala. Liječnica splitskog HGSS-a ju je primila u svoje naručje i majčinski, čuvala tijekom leta helikopterom sve do bolnice u Kninu

U subotu popodne ispod brane kupališta Plaža u srpskom gradu Užice, trogodišnji dječak upao je u nabujalu rijeku Đetinju.

U svjetlu velikih heroja pokažu se i oni mali heroji velikog srca i dobrog odgoja. Kad je vidio dvojicu vatrogasaca u selu Budak kraj Zadra kako se odmaraju nakon intervencije, dječačić je dotrčao do njih i ponudio ih keksima.

U ovo doba čestih, nemilosrdnih požara svi smo barem jednom posjetili Facebook stranicu Vatrogasci – oni su naši heroji, diveći se hrabrosti, požrtvovnosti i angažmanu ljudi koji od vatrenih stihija spašavaju naše domove i prirodu.

Brojni posjetitelji jedne plaže na Floridi udružili su snage kako bi spasili obitelj koju je povukla jaka plima, javlja CNN.

Damir Lacković, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko, objavio je na Facebooku fotografiju vatrogasaca usnulih uz rub ceste na makarskom području, gdje su proteklog vikenda danonoćno gasili veliki požar. Ganutljiva Lackovićeva poruka zasad broji 24.000 'lajkova' i podijeljena je više od 8.000 puta

Dan prije terorističkog napada u Parizu, u Beirutu su izvedena dva samoubilačka napada.