Sadržaj s oznakom: Hod za život

U četvrtak, 19. svibnja, mladi iz Frame Kočerin održali su svoj 'Hod za život'. 

U ovu subotu, 14. svibnja, održava se sedmi po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku. Zagrepčani će se u subotu u 11 sati okupiti kod HNK, na Trgu Republike Hrvatske i pod geslom Život je zakon! hodati za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca, cijele obitelji.

Objavljeno u Vjera i život | 5.5.2022.

Djevojka i Spasitelj

Djevojka živi u malome mjestu u Slavoniji. Studiravši u velikom gradu, sreće mladića u kojeg se zaljubljuje. Nakon svega nekoliko tjedana stupaju u intimni odnos. Za Božić 2004. otkriva da je trudna. Međutim, za djevojku to nije “blagoslovljeno stanje” nego strašna i poražavajuća vijest, nešto što joj nikako ne treba. Nosi bebu koju ne želi, abortus je dogovoren, dečko će platiti i čekati na nju.

Ove godine održat će se Hod za život, obitelj i Hrvatsku u deset hrvatskih gradova. Građani Slavonskog Broda, Varaždina i Vinkovaca hodat će za život u subotu 7. svibnja, Zagrepčani u subotu 14. svibnja. Hod za život održava se u Splitu i Imotskom 21. svibnja, u Zadru i Pločama 28. svibnja te u Sisku i Osijeku 11. lipnja 2022.

Majka sam i odlučila sam vam se obratiti kao neznancu kojem se je uvijek lakše povjeriti nego nekom poznatom.

U glavnom meksičkom gradu, Ciudad de Mexicu, održan je Hod za žene i život, kojemu se pridružilo nekoliko tisuća ljudi, prema nekim navodima čak oko 10.000.

Nedjeljni Hod za život i obitelj bio je “veliki pokazatelj zauzetosti za život i obitelj”, a broj sudionika premašio je očekivanja organizatora, navodi HKM.

Zagrebačka povorka okupila se u 11 sati na Trgu Republike Hrvatske, a zatim su Frankopanskom krenuli na središnji Trg bana Jelačića, a hod će prigodnim programom završiti na Zrinjevcu.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku bit će održan po prvi put u Slavonskom Brodu u subotu 22. svibnja, najavljeno je na konferenciji za medije u srijedu 19. svibnja.

Inicijativa "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu ispred Hrvatskog narodnog kazališta najavila je da će se ove godine Hod za život održati u sedam gradova - Sisku, Rijeci, Splitu i Zagrebu te po prvi puta u Imotskom i Slavonskom Brodu pod geslom "Za zaštitu svakog ljudskog života bez diskriminacije".

Na općoj audijenciji papa Franjo je nastavio niz kateheza o pandemiji, te ponovno istaknuo da tko živi kako bi iskoristio prirodu, na kraju iskorištava ljude, dok je zadaća svih ljudi čuvati sve stvoreno kako bi dali budućnost novim naraštajima

Na Facebook stranici Udruge Betlehem – Sisak objavljeno je otvoreno pismo gradonačelnici Siska Kristini Ikić Baniček (SDP) silovane majke koja je odbila pobačaj, a čiji je identite poznat redakciji.

Pod geslom "Za zaštitu svakoga života bez diskriminacije" prvi put ove godine u Sisku održan je "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" u subotu. Petstotinjak okupljenih građana hodalo je od Sisačkog robnog centra, šetnicom Slave Štrigla uz rijeku Kupu do paviljona na Šetnici Vladimira Nazora gdje je bio održan prigodan program. Na prvom "Hodu život" bio je i sisački biskup Vlado Košić.

Kordinatorica Hoda za zivot Zagreb Andreja Kotnik ispred HNK najavila ovogodisnji Hod za zivot koji ce se odrzati 27. lipnja.

Prvi Hod za život održat će se u Sisku u subotu, 20. lipnja s početkom u 10 sati.

Građanska inicijativa „Hod za život“ na konferenciji za novinare u ponedjeljak 25. svibnja na zagrebačkom Zrinjevcu najavila je da se ovogodišnji Peti hod za život, obitelj i Hrvatsku neće održati u svibnju kao prethodnih godina, već se odgađa za vrijeme kada će epidemiološke mjere to dopustiti, izvijestila je Hina.

Stranica 1 od 4