Sadržaj s oznakom: Homoseksualnost

Dikasterij za nauk vjere o mogućem sudjelovanju u sakramentima krštenja i vjenčanja transseksualnih i homoafektivnih osoba
Zgrada Dikasterija za nauk vjere (Vatican Media)

Dan za danom mogao sam promatrati strog način na koji je živio. Po zanimanju bio je vojnik, a nakon smrti moje majke njegov je život postao neprestana molitva. Katkad bih se probudio tijekom noći i zatekao oca na koljenima, baš kao što sam ga uvijek vidio kako kleči u župnoj crkvi. – papa Ivan Pavao II., Dar i otajstvo

Predao je Bogu sve osim jednog - grijeha homoseksualnosti, ali znao je, ne može se spasiti ako se ne odrekne svakog grijeha, svakog!

Problem s pitanjem “Zašto Bog čini ljude homoseksualcima?” je što sadrži lažnu premisu koja, nužno, vodi do pogrešnog zaključka.

„Ta Bogu ništa nije nemoguće!“ (Lk 1, 37) – ove su me riječi pratile i prate me i danas na putu iz smrti u život. Ta smrt bila je homoseksualnost. Želim posvjedočiti kako me Bog ozdravio od te sklonosti. Želim posvjedočiti da je ozdravljenje moguće. Činilo mi se da nema nikakve šanse za izlječenje, ali se pokazalo da Bogu ništa nije nemoguće! Proces mog ozdravljenja, liječenja mojih rana iz prošlosti trajao je i traje još uvijek, no Bog je vjeran svome obećanju i ne ostavlja me samu na putu čežnje za njim. Ta njemu, ništa nije nemoguće…

"Kako, dakle osobe koje možda vjeruju u Krista, ali žive neprihvaćajući njegov nauk i moralni zakon sadržan u vjeri Katoličke Crkve, mogu odgajati dijete u vjeri iste Katoličke Crkve od koje traže krštenje?

Aachenski biskup Helmut Dieser kazao je kako je svjestan da Rim i dalje homoseksualnost smatra grijehom, dodavši da je taj koncept upitan

Ugledni katolički moralni teolog i profesor prirodnog pravo na Sveučilištu u Oxfordu John Mitchell Finnis suočava se s kampanjom studenata koji ga žele smijeniti zbog navodno “izrazito diskriminatornih stavova prema skupinama ljudi u nepovoljnom položaju” te jer je “osobito homofoban i transfoban”.

Papa Franjo susreo se 21. svibnja u Rimu s članovima Talijanske biskupske konferencije.

Matthew Scully Hicks, 31-godišnjak Velike Britanije proglašen je krivim za ubojstvo 18-mjesečne djevojčice, koju je sa svojim partnerom službeno posvojio samo dva tjedna ranije, navodi BBC.

U zadnje vrijeme svjedoci smo senzacionalnih i emotivno nabijenih vijesti u kojem se izvještava o seksualnim skandalima unutar Crkve u kojima su žrtve djeca, a zlostavljači svećenici.

Paul Darrow je prvi put otišao na gay plažu kada je imao 15 godina.